Počelo svetsko prvenstvo u sambou za kadete u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo svetsko prvenstvo u sambou za kadete u Novom Sadu

U organizaciji Sambo saveza Srbije i Međunarodne sambo federacije 4. i. 5. decembra u SPC „Vojvodina" održava se Prvenstvo sveta u sambou za kadete.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prvenstva prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je istakao da je veoma značajno što je Novi Sad domaćin takmičenju, svetskog nivoa i to baš u godini kada je sambo primlјen u porodicu olimpijskih sportova.

"Ozbilјnost i kvalitet rada Sambo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saveza Srbije, nastupi naših takmičara na važnim međunarodnim takmičenjima gde ostvaruju izuzetne rezultate, kao i sve veći broj takmičara u svim uzrasnim kategorijama govore dovolјno o položaju ovog sporta u našoj zemlјi, kao i o položaju koji srpski sambo zauzima u Međunarodnoj federaciji. Zahvalјujući tome, mi danas imamo priliku da budemo domaćini mladim sportistima iz celog sveta i da na najbolјi način promovišemo novu olimpijsku disciplinu Sambo, ali i Novi Sad kao značajan sportski centar", izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Na prvenstvu učestvuje 200 takmičara i oko 100 zvaničnika iz 28 zemalјa. Prema rečima selektora reprezentacije Srbije Patrika Drida, nacionalni tim nastupa u punom sastavu, sa deset muških i deset ženskih takmičara.

"Organizacija šampionata u Novom Sadu nam omogućava da kompletan srpski tim nastupi na takmičenju, što je idealna prilika. Ove godine, nacionalni tim je postizao vrhunske rezultate i ja se nadam da će tako biti i na ovom prvenstvu", istakao je Patrik Drid.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.