Pobeda za oproštaj od Niša

Izvor: Politika, 13.Dec.2013, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda za oproštaj od Niša

U poslednjem kolu u grupi „B“ na Svetskom prvenstvu za rukometašice: Srbija – Kina 32:18 (19:10)

Niš – Pred početak utakmice poslednjeg, 5.kola kvalifikacione grupe „B“ u Nišu, između Srbije i Kine, niški gradonačelnik uručio je na prigodnoj svečanosti povelju grada Niša povodom Milanskog edikta kapitenu naše reprezentacije Andrei Lekić. U niškom Čairu, kao i svih prethodnih večeri nije bilo slobodnih mesta i rukometašice Srbije revanširale su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se vernim navijačima pobedom nad Kineskinjama.

Od samog početka Srbija je imala nedostižnu prednost – u 4. Minutu bilo je 4:1, u osmom 6:3 za Srbiju. Samo dva puta tokom prvog poluvremena Kineskinje su smanjile na dva razlike – na 6:8, u 14., i 8:10 u 19. minutu. Sve posle toga bilo je u znaku naših reprezentativki, koje nisu dozvolile nikakvo iznenađenje.

Odlično je pred borbenim rukometašicama najmnogoljudnije zemlje na planeti funkcionisala odbrana na čelu sa Katarinom Tomašević, a sve reprezentativke Srbije bile su efikasne u napadu, tako da uspeh naše reprezentacije ni jednog trenutka nije bio pod znakom pitanja. Rešetale su mrežu Kine nemilosrdno Lekić, koja je u prvo m poluvremenu postigla šest pogodaka, Jelena Popović (5), Sanja Damnjanović (4), a veoma sigurne i precizne bile i Marija Lojpur i Jelena Živković. Kod Kine nešto bolje od ostalih bile su Šaša Vang (3 gola) i Žao (4).

Kada je u 25.minutu na semaforu stajalo 16:10 bilo je jasno da će Srbija slaviti visoku i ubedljivu pobedu. U poslednjih pet minuta prvog dela Srbija je postigla još tri pogotka, a Kineskinje, zahvaljujući odličnim odbranama Jovane Risović nisu postigle ni jedan i na odmor se otišlo rezultatom 19:10 za Srbiju.

U nastavku, bez obzira što su u prvih pet minuta rukometašice Kine smanjile na trenutka veliku prednost na „minus“ od „samo“ sedam golova, još sigurnija i lepršavija igra Srbije na zadovoljstvo prepune dvorane Čair. Orilo se iz svih grla „Srbija, Srbija“, čime su ljubitelji rukometa iz Niša i okoline još jednom pokazali odanost nacionalnoj reprezentaciji i pružili podršku četi trenera Saše Obradovića i za završnicu prvenstva, koja će se igrati u Beogradu i Novom Sadu.

Trener i selektor Obradović u drugih 30 minuta pružio je šansu svim reprezentativkama, a iz minuta u minut vođstvo Srbije se od 35. Minuta do kraja utakmice stalno povećavalo. U 50, bilo je 26:15 za Srbiju, a na samom kraju bilo je 14 golova prednosti – 32:18, uz dugotrajan aplauz navijača sa tribina.

Dvorana Čair. Gledalaca: 4.000. Sudije: Krišen i Makhlouf (obojica iz Tunisa).

SRBIJA: Tomašević, Krpež 1, Živković 2,Popović 6, Lekić 8, Damnjanović 4, Erić 1, Rajović, Ognjenović, Filipović 2, Nišavić 1, Stojiljković 4, Liščević, Cvijić 1, Lojpur 2, Risović.

KINA: Si Jan, Čen 2, Zu Čui, Šuhu Vang, Šaša Vang 4, Juanjuan 2, Žahua Vang, Vu Jin, Čeng 1, Ša Čengven, Zang 1, Jang 1, Žao 6, Li Jao 1.

Toma Todorović

objavljeno: 13.12.2013.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Srpkinje rutinski protiv Kineskinja, sada čekaju rivalke za drugu fazu

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2013

Rukometašice Srbije rutinske su pobedile Kineskinje sa 32:18 u poslednjem kolu takmičenja u B grupi Svetskog prvenstva, a od rezultata Danska - Brazil zavisi sa kime će igrati u narednoj fazi. Izabranice Saše Boškovića ranije su obezbedile plasman u osminu finala i taj meč igraće u Beogradu,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Srbija rutinski savladala Kinu

Izvor: Studnel.com, 13.Dec.2013

U poslednjem kolu grupe B Svetskog prvenstva rukometašice Srbije savladale su u Čairu ekipu Kine sa 32:18 (19:10). Najefikasnija u timu domaćih bila je Andrea Lekić sa osam golova, dok se kod Kineskinja sa šest pogotka istakla Jiakin Zao.  . . Opširnije..

Nastavak na Studnel.com...

Srbija pobedila Kinu i čeka ishod meča Danska - Brazil

Izvor: Press, 13.Dec.2013

Izabranice selektora Saše Boškovića ostvarile su četvrtu pobedu i sada čekaju ishod preostalog meča u kojem se od 20.15 sati sastaju Danska i Brazil.. Srpske rukometašice ranije su obezbedile plasman u osminu finala svetskog prvenstva i taj meč igraće u Beogradu, samo je pitanje sa kog...

Nastavak na Press...

Brazil pobedio Dansku, Srbija druga u grupi

Izvor: Akter, 13.Dec.2013

Rukometašice Brazila savladale su večeras selekciju Danske sa 23:18 (14:9), u poslednjoj utakmici 5. kola B grupe prvenstva sveta, a ovim rezultatom Srbija je zauzela drugo mesto u grupi

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.