Izvor: Luftika.rs, 14.Avg.2023, 11:28

Parabiciklista bez ruku za pobedu na SP dobio – ručni sat!

Neverovatna situacija se dogodila u Španiji na svetskom prvenstvu u para biciklizmu.
Španac Rikardo Ten Argiles postao je novi svetski prvak u parabiciklizmu, a osim medalje, potpuno neverovatno, atleta bez ijedne ruke kao nagradu je dobio – sat, prenosi N1.
Kada je imao osam godina Ten Argiles se uhvatio za električne kablove i doživio strujni udar. Posledice su bile toliko strašne da su lekari morali da mu amputiraju obe ruke i jednu nogu.
Rikardo je ipak bio jači >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << od svog invaliditeta.
Celi život volio je sport, a odlučio se za paraplivanje i parabiciklizam, te je u njima postao toliko uspešan da je na kraju postao svetski prvak u parabiciklizmu.
Ten Argiles je primajući svoju nagradu bio izuzetno raspoložen, te je očito neprimeren poklon primio sa osmehom na licu.
Biciklista oboren na pešačkom prelazu u Novom Sadu teško povređen

Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.