Pantić:  Ne ide mi u glavu da Đokovića nazivaju idiotom

Izvor: N1 televizija, 10.Jul.2018, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić: Ne ide mi u glavu da Đokovića nazivaju idiotom

Sportski novinar i komentator Milojko Pantić izjavio je za Pressing TV N1 Zagreb, da u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu očekuje Belgiju i Englesku, te da će "Gordi Albion" podići pehar u nedelju.

Pantić je za N1 Zagreb rekao da je prognozirao susret Hrvatske i Engleske u polufinalu, ali da u tom meču prednost ipak daje ostrvljanima.

"Prvi razlog je što je Hrvatska iscrpljena i ispražnjena, mentalno i fizički. Taj vulkan emocija koji je zahvatio sve, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od igrača do navijača, ima svoje posledice. Emocije imaju moć da zamrače um do te mere da se gubi razum. Drugi razlog zašto mislim da su Englezi favoriti je to što ih je Hrvatska 2007. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo porazila i na neki način ponizila, iako im nije bila potrebna pobeda jer je već bila sigurno prva. To će Englezi pamtiti i dok postoji fudbal igraće protiv Hrvatske uvek s motivom više. To je taj motiv zbog kojeg mislim da će Englezi proći", objasnio je on.

Englezi su za njega favorit u finalu u kojem će se, kako prognozira, susresti sa Belgijom.

 "U finalu će igrati Engleska i Belgija i  Englezi će osvojiti titulu prvaka. Prvu pravu, a ne onu sumnjivu iz 1966. godine. Da je tada bio VAR, ne bi oni bili svetski prvaci. Za treće mesto će igrati Francuska i Hrvatska, i imam osećaj da će se u toj utakmici Hrvatska revanširati za onu krađu na Svetskom prvenstvu u polufinalu iz 1998. godine, kada je Hrvatska nadigrala Francusku, ali uz pomoć sudija nije pobedila i nije ušla u finale. Ovoga puta će se revanširati Francuzima", uveren je Pantić.

Komentarišući buru koju je izazvalo njegovo gostovanje u hrvatskim medijima kada je izjavio da će u četvrtfinalnoj utakmici između Rusije i Hrvatske, građanska Srbija navijati za Hrvatsku, dok "kleronacionalistička i šovinistička sanja da fudbalska Rusija pregazi nogometnu Hrvatsku", Pantić je rekao da su njegove reči u pojedinim srpskim medijima falsifikovane.

"Genijalni Krleža je rekao da su Srbi i Hrvati ista kravlja balega koju je točak istorije pregazio, kao što balegu pregazi volovska zaprega. U tom smislu gledam na sve što se događa posle mog gostovanja na HTV-u. Isto je to kod nacionalista u Hrvatskoj i Srbiji. Moje reči su u Srbiji falsifikovali. Falsifikovali su moju izjavu o tome kakav stav ima Srbija prema utakmici Hrvatska-Rusija. Rekao sam da je Srbija podeljena i da će građanska Srbija navijati za Hrvatsku, ali da postoji kleronacionalistička i šovinistička Srbija koja sanja, nisam rekao navija, da fudbalska Rusija pregazi na nogometnu Hrvatsku, ali rekao sam da se to neće dogoditi jer je hrvatski tim bolji", podsetio je gost Pressinga.

Mediji u Srbiji su, kako kaže, tu izjavu preveli da on vređa Srbe i da je sve koji navijaju za Ruse nazvao klerofašistima. "Ali ja nigde nisam rekao klerofašisti, ni narod, ni svi Srbi. Ali to je njihov način da druge ponize i da im naprave metu na čelu", rekao je Pantić.

Osvrnuo se i na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je utakmicu Rusije i Hrvatske gledao bez tona zbog navijačkog izveštavanja RTS-a, ocenjujući da je reč o "plitkoumnom nacionalističkom populizmu".

"Možete li da zamislite bilo kog državnika u Evropi iz 20. veka da uopšte daje izjave o utakmici ili da ulazi u svlačionicu i grli i ljubi oznojene sportiste. To pokazuje da politički lideri u Srbiji i Hrvatskoj nisu pravi politički lideri", smatra Pantić.

Upozorio je i da je svetskim fudbalom zavladao kapital i da je postao mašina za pranje novca. "Kad se nekome da 100 miliona evra za guranje lopte onda masa kao masa kaže: 'Vidi, ovaj se obogatio'. Kao da ti igrači dobijaju sve te novce. Ako igrač dobije 10 odsto onda mora biti srećan. Na taj način tajkuni raznim ugovorima vraćaju sebi taj novac", uveren je Pantić.

A gde su u svemu tome Crvena zvezda, Partizan, Hajduk i Dinamo? Pantić ih naziva "dubioza kolektivima", jer igraju u seoskim ligama i ne stvaraju igrače, već se sve svelo na sistem "kupi i prodaj".

Na pitanje za koga će Srbija navijati u polufinalu - Englesku ili Hrvatsku, Pantić je rekao da sve zavisi od establišmenta koji usmerava javno mnjenje.

"Usmerili su i za navijanje za Rusiju protiv Hrvatske. Srpska radikalna stranka, koju vodi pravosnažno osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, je poslala poziv građanima da izađu na ulice i slave pobedu Rusije protiv Hrvatske. Vama ništa ne znači hoće li Srbi više navijati za Engleze ili za Hrvate. Ali znam da je poslanik Srpske napredne stranke danas izjavio da samo idioti mogu navijati za Hrvatsku. On je tom izjavu rekao sve o sebi, a ne o Đokoviću ili Pantiću. Da se sportska ikona Novak Đoković proglašava idiotom, to mi ne ide u glavu", istakao je Pantić.

Izvor: N1 Hrvatska

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.