PRVO MESTO! Dejana Bačko osvojila zlato na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Turskoj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2019, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVO MESTO! Dejana Bačko osvojila zlato na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Turskoj (FOTO)

Članica novosadskog Tekvondo kluba "Gitros" Dejana Bačko osvojila je danas zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Antaliji u Turskoj i time poslala snažnu poruku da granice ne postoje

Na takmičenju je učestvovalo 400 takmičara iz 69 zemalja, a u finalu je pobedila Ruskinju Sakinat Magomedovu.

Uz nekoliko prethodnih medalja, poput prošlogodišnjeg zlata na Evropskom paratekvondo prvenstvu u Plovdivu, Dejana ovu vidi kao najznačajniju, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvi put dostigla svetsko zlato.

Ona je takođe i umetnica koja slika nogama i ustima, jer je rođena bez ruku.

Dejana Bačko je i pre tri godine bila državna prvakinja u paratekvondou i vicešampionka Evrope. Umetnica za divljenje koja slika nogama do sada je izlagala u nekoliko gradova regiona.

Pored slikanja bavi se i vajarstvom. Do sada je naslikala preko 500 radova, a najčešće slika mrtvu prirodu, portrete i pejzaže.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Evropsko prvenstvo,   Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejana Bačko osvojila zlato na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Turskoj

Izvor: NoviSad.com, 06.Feb.2019

Članica novosadskog Tekvondo kluba „Gitros“ Dejana Bačko osvojila je juče zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Antaliji u Turskoj. U finalu je..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.