PRAVE ISTINE NEMA! Pešić progovorio o otkazima igrača i stanju u reprezentaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2023, 16:39

PRAVE ISTINE NEMA! Pešić progovorio o otkazima igrača i stanju u reprezentaciji

Bio je iskren.

Selektor košarkaša Srbije, Svetislav Pešić sesaopštio je spisak igrača koji će predstavljati reprezentaciju na Svetskom prvenstvu koje počinje 25. avgusta.

Na spisku selektora Pešića našli su se:

Avramović, Beslać, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, Jaramaz, N. Jović, S. Jović, Marinković, Milutinov, Nedović, Petrušev, Pokuševski, Radanov, Ristić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Smailagić, Simanić, Topić, Trifunović.

Podsetimo, za Orlove neće nastupiti Nikola Jokić, kao ni Vasilije Micić, a strateg Srbije je provoroio o njihovom odsustvu.

- Micić? Dugo smo razgovarali sa njim, on je zamolio da ove godine preskoči, imao je tešku sezonu, sa puno povreda... potpisao je novi ugovor, obnovio je povredu ramena, nalazi se pod terapijama... Njegovo stanje nije dobro i ne možemo da računamo. Sa Jokićem je obavljeno nekoliko razgovora i to je bio najbolji razgovor. Istrošio se i nije spreman da preuzme odgovornost onako kako se od njega očekuje - jasan je Pešić.

Mnogi sumnjaju o pravim razlozima pojedinih igrača, poput prošle godine kada je selektor pod neobičnim okolnostima odstranio tadašnjeg kapitena Miloša Teodosića iz tima. Sada je Pešić rešio da progovori o istini:

- Ne bih ja tako dizao emotivne parole, mi smo na tu temu poprilično jasno govorili tokom prozora, ne vraćamo se šta je bilo i kako je bilo. Gledamo da svi ovi momci, koji su prihvatili poziv, da iskoriste šansu. Ja sam siguran da se oni raduju pozivu, a neki igrači koje smo ovde spomenuli, nema nikakvih tajni. Pretpostavljam da su drugi navijači razočarani, jer se misli da se ne kaže prava istina, ali prave istine nema. Istina je ovo što ja saopštavam. Nemam razlog da ne kažem pravu istinu. Sa svim igračima je obavljen razgovor. Prioriteti u životu su se promenili, nisu to prioriteti kao pre 20 godina, a i tada je bilo otkazivanja. I u generaciji Saše (Danilović) i pre Saše. Uvek je bilo otkazivanja. Legende su otkazivale, jer nisu bile fizički i mentalno spreme. Uvek imaju subjektivni razlozi. Razgovorili su bili na gospodskom nivou, drugarskom, prihvatam to. Žao mi je, kao što je i vama. Naravno da sam malo razočaran kada važni igrači ne mogu da igraju. Naši ciljevi se neće menjati. Ostaju isti, želimo da idemo na Olimpijske igre po svaku cenu. Svi su spremni da daju maksimum. Cilj su nam Olimpijske igre. Nema nikakvih tajni - zaključio je Pešić.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Sofija Kalceti, devojka Kun Aguera

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVA PETORKA SRBIJE NA MUNDOBASKETU: I ne, nije za potcenjivanje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2023

Naoadamo li medalju?..Selektor Svetislav Pešić je objavio širi spisak, ali iz različitih razloga nije izvesno da će mu na raspolaganju biti svi koji su na njemu...Ovo su imena izabrane dvadesetorice: Aleksa Avramović, Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Nikola Topić, Vanja Marinković, Bogdan Bogdanović,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.