PETICIJA: Šimunić ne sme na Mondijal

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Nov.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETICIJA: Šimunić ne sme na Mondijal

Nefeš Haja, organizacija za obrazovanje o holokaustu i genocidu, uputila je pismo na adresu FIFA i UEFA sa zahtevom da Josipu Šimuniću zabrane učešće na sledećem Mondijalu.
(FOTO: vecernji.hr)
U pismu, koje je za 24 časa podržalo preko Interneta podržalo 4.120 istomišljenika, između ostalog piše:
Zamislite da u Berlinu fudbalski reprezentativac Nemačke u 21. veku uzvikne: „Zig, Hajil” >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << … Bio bi to veliki skandal, a ljudi širom sveta bi ga razumeli kao povratak nacističkih vremena. Moramo se gromoglasno suprotstaviti kad god se u javnosti progovori govorom mržnje… Poslednjih meseci Hrvatska, nova članica EU, sve više napreduje u antisrpskom stavu i postupcima. Postalo je društveno prihvatljivo uništavati ćirilične table, prihvatljivo je deliti plakate „Srpsko porodično stablo” koji prikazuju ljude obešene o drvo – podsećajući na činjenicu da su Srbi, pored ostalih načina ubistava, bili vešani na stabla tokom Drugog svetskog rata – a sada, izgleda da je prihvatljivo stati pred publiku i uzvikivati: „Za dom(ovinu)…” „Spremni”. Molimo vas, da razmislite da li želite pro-ustaškog fudbalera na Prvenstvu sveta!
Peticiju je moguće potpisati na adresi www.change.org/petitions/fifa-take-disciplinary-proceedings-and-a-monetary-penalty-against-josip-simunic-personal-and-against-croatian-national-football-organization-suspend-the-croatian-team-from-brazil-2014
BRZ ODGOVOR HRVATA
Hrvati su brzo odgovorili na peticiju za izbacivanje Šimunića sa Mundijala, pa su brže-bolje u FIFA i UEFA poslali pismo koje je za manje od jednog dana potpisalo – 23.368 ljudi.
Šimunić je patriotski pozdravio navijače tradicionalnim hrvatskim povicima. Želeo je da iskaže poštovanje i ljubav prema domovini… U poslednjih nekoliko dana je napadnut od raznih medija i pro-komunističkih političkih grupa, koji ceo događaj prikazuju van konteksta – piše, između ostalog, u hrvatskoj peticiji.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Pokrenuta peticija za izbacivanje Hrvatske sa Mundijala!

Izvor: Press, 27.Nov.2013, 11:46

Kako prenosi hrvatska agencija Hina, peticiju je pokrenula organizacija Nefeš Haja, koja se pismom obratila i Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA).. Pismo je objavljeno na engleskom i srpskom jeziku, na ćirilici, a potpisala ga je Mira Jovanović.. "Dosta je bilo. Šimunić je četiri puta...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.