Otvoren svetski kongres šahovske kompozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren svetski kongres šahovske kompozicije

Svetski kongres šahovske kompozicije, u okviru kojeg se održava 40. svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema, otvoren je danas u Skupštini Beograda.

Kako je saopšteno, više od 220 učesnika Kongresa i Šampionata iz 39 zemalja pozdravio je pomoćnik gradskog sekretara za sport Vladimir Pajić, koji je kazao da veruje da će ta manifestacija predstaviti grad u najlepšem svetlu.

"Verujem da ćemo i ovom manifestacijom predstaviti naš grad u najlepšem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svetlu i da će u narednih sedam dana Beograd biti centar svetskog šaha", navedeno je u saopštenju.

Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Svetske federacije za šahovsku kompoziciju Grk Hari Fujaksis ukazujući na mnogobrojne novine u organizaciji, koje je uvela Srbija, prvi put u ulozi domaćina.

"Ubeđena sam da će celokupni događaj biti ogroman uspe, brojke dovoljno govore o novim rekordima", dodao je on.

Ceo takmičarski program 59. kongresa šahovske kompozicije koji će trajati do 6. avgusta odvijaće se u hotelu Metropol, a počinje večerašnjim takmičenjima u brzoj kompoziciji problema na zadate teme. Sutra, 31. jula je otvoreni pojedinačni turnir.

Centralna manifestacija 40. svetskog prvenstva u rešavanju šahovskih problema biće održana 2. i 3. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.