Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2021, 22:45

Orlovi se herojski oprostili od SP: Lazarević klasa i za Portugalce, ali evropski prvaci ne praštaju pomračenja uma

Srbija tek nakon produžetaka poražena od Portugalije (3:4) u osmini finala Svetskog prvenstva u futsalu

Dva pomraćenja koja su trajala po minut koštala su futsal reprezentaciju Srbije senzacije i pobede nad Portugalijom u borbi za četvrtfinale na Svetskom prvenstvu u Litvaniji.

Odlično izdanje Orlova i činjenica da su uspeli da jednog od glavnih favorita za osvajanje Mundijala nateraju da se kroz produžetke bori za mesto u narednoj fazi, uticali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su da eliminacija sa svetske smotre (3:4) još jače boli, iako je i sam plasman u osminu finala predstavljao uspeh. Požrtvovana igra i fenomenalno veče dvostrukog strelca Jovana Lazarevića probudili su nadu u veliki uspeh, odveli duel u produžetke, međutim padove koncentracije Orlova u 14. minutu i 3. minutu produžetka, Portugalci su surovo naplatili i sa po dva gola ugasili nadu Srbije.

Brojni kadrovski problemi koji su naš tim pratili od početka prvenstva kada je golman Nemanja Momčilović bio primoran da se zbog virusa korona oprosti od Mundijala i pre njegovog početka, nastavili su se i uoči osmine finala te su Orlovi na megdan Portugaliji izašli bez povređenog kapitena Marka Pršića i suspendovanog Miloša Stojkovića, međutim i desetkovani, futsaleri Srbije od starta susreta pokazali su da neće biti lak plen.

U potpunosti ravnopravni, izabranici Dejana Majesa, od prvog minuta su rivalu dali do znanja evropskom prvaku da se neće unapred predati, međutim disciplinovanu i rovovsku borbu rivala prekinula je magija Rikardinja u 14. minutu i pogodak petom na dodavanje sa desnog boka Koelja. Najbolji futsal igrač sveta atraktivnim potezom krunisao je kontru Portugalaca i inicirao pomračenje Orlova koje je samo minut kasnije Koeljo iskoristio da udvostruči prednost posle duplog pasa sa Erikom.

Nakon minuta provedenog u nok-daunu Srbija je ponovo podigla nivo igre i bila ravnopravan rivalč, a borbeni pristup rezultirao je prelepim pogotkom Jovana Lazarevića u 23. minutu. Najraspoloženiji pojedinac u našim redovima silovitim i neodbranjivim udarcem pod prečku probudio je nade u čudo, te su usledili vrlo dobri pokušaji Tomića i Petrova, ali ono što nije pošlo od ruke njegovim saigračima uspeo je Lazarević drugi put na utakmici u 28 minutu.

Gol za izjednačenje ulio je dodatni adrenalin srpskim futsalerima koji su u završnici utakmice bili opasniji i konkretniji rival, ali promene rezultata nije bilo, te je odluka o pobedniku prolongirana za produžetke.

Novi pad u igri Srbije ispostavio se kao preveliki luksuz protiv rivala kakav je Portugal pa je Erik sa dva gola u 3. minutu produžetka otklonio većinu dilema po pitanju pobednika.

Osetni zaostatak uticao je da Srbija u završnici napadne rivala sa golmanom u polju, ali sve što su Orlovi uspeli bilo je da preko Rakića ublaže poraz.

Eliminacija je Orlove sprečila da nadmaše uspeh iz 2012. godine sa Svetskog prvenstva na Tajlandu kada su eliminisani u istoj fazi, dok će Portugalija nastaviti takmičenje u četvrtfinalu protiv Španije koja je danas savladala Češku 5:2.

SP U FUTSALU – OSMINA FINALA

Sreda

Rusija – Vijetnam 3:2 (2:1)

Venecuela – Maroko 2:3 (1:2)

Četvrtak

Brazil – Japan 4:2 (1:1)

Argentina – Paragvaj 6:1 (0:1)

Kazahstan – Tajland 7:0 (3:0)

Petak

Uzbekistan – Iran 8:9 (3:4)

Španija - Češka 5:2 (4:0)

Portugalija – Srbija 2:2 (2:0) posle produžetaka 4:3

/Rikardinjo 14, Koeljo 15, Erik 43, 43 - Lazarević 23, 28, Rakić 50/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.