Orlovi porazom završili učešće, Iran i Boba Kovač u završnici Svetskog prvenstva

Izvor: Blic, 14.Sep.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" porazom završili učešće, Iran i Boba Kovač u završnici Svetskog prvenstva

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Irana sa 3:1 (27:25, 22:25, 25:22, 25:18), u poslednjem 4. kolu E grupe druge faze prvenstva sveta u Poljskoj.

Izabranici Igora Kolakovića pretrpeli su četvrti poraz na šampionatu na kojem imaju i tri pobede, dok su Iranci zabeležili petu pobedu i nastaviće takmičenje u trećoj grupnoj fazi, zahvaljujući pobedi Argentine nad SAD sa 3:2.

Za Argentinu taj meč nije imao takmičarski značaj jer su se "gaučosi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oprostili od daljeg takmičenja, ali se njihov selektor Hulio Velasko (vodio Iran od 2011, pa ga nasledio Boba Kovač ove godine) potrudio da SAD ostane bez završnice.

Za srpske odbojkaše utakmica nije imala takmičarski značaj, s obzirom da su porazom od Francuske (3:1) ostali bez šansi za plasman u završnicu prvenstva. Nisu ni imali izgleda za uspeh, jer je mnogo sigurnija i motivisanija reprezentacija Irana igrala bolje, pa je zasluženo slavila za dragocenu pobedu. Reprezentacija je prekinula veliki niz, jer pod imenima Jugoslavija i Srbija i Crna Gora bila učesnik svih polufinala Svetskog šampionata od 1998. do 2010. godine.

Amir Gafur je došao do čak 30 poena, Aleksandar Atanasijević i Uroš Kovačević su imali po 18, ali Srbija nije mogla da parira bez Miloša Nikića i Nikole Kovačevića.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbija deveta na prvenstvu sveta u odbojci, kreće treća faza

Izvor: Blic, 15.Sep.2014, 12:34

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, objavila je raspored utakmica treće faze Svetskog prvenstva, koje je za našu reprezentaciju završeno jer su "orlovi" zaustavljeni u drugoj rundi te su na kraju završili kao deveti na planeti...U 1. kolu, u utorak, 16. septembra, u G grupi u Katovicama igraće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.