Orlići stali u polufinalu SP

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 19:36

"Orlići" stali u polufinalu SP

Mlada rukometna reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Svetskog prvenstva od Nemačke sa 40:30.

Tako će Srbija sutra za treće mesto igrati protiv Islanda, dok će Nemci u finalu igrati protiv Mađarske.

Srbija će tako pokušati da na još jednom velikom takmičenju uspe da osvoji medalju, jer su na prethodnom Evropskom prvenstvu osvojili bronzu.

Posle nekolicine neiskorišćenih napada od strane obe ekipe, Srbije je bila ta koja je prva postigla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gol. Nažalost to je bilo i jedino vođstvo našeg tima, jer su Nemci ubrzo uspostavili svoj način igre.

Srpskim rukometašima je veliki problem pravio i golman Nemačke Lase Ludvig koji se razbranio i bilo ga je veoma teško savladati. Na sve to se nadovezao i crveni karton za Luku Rogana na polovini prvog poluvremena, što je u mnogome otažao posao našem timu pogotovo u odbrani.

Srbija je gubila i sa -4, ali je uspela da se konsoliduje u napadu i da iskoristi loše napade rivala i tako se približi Nemcima tako da na poluvreme ode sa prihvatljivih 17:15.

U drugom delu igre, postojao je samo jedan tim, a to nažalost nije bila Srbija. Nedostajale su našem timu odbrane golmana, kojih u ovom meču nije mnogo bilo.

Kako je prolazilo vreme tako je odbrana bila sve slabija i Nemci su sve lakše dolazili do gola, pokušavao je selektor Teodorović da na tajm-autu razdrma svoju ekipu, ali rezultatskog povratka nije bilo.

Napad je koliko toliko funkcionisao, tako što je rizik na sebe preuzeo Miloš Kos koji je pogađao iz raznih pozicija, ali podrške u odbrani nije bilo u drugom delu igre.

Sve u svemu ovo je veliki uspeh, jer od 2005. godine Srbije nije igrala u završnici Svetskih prvenstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mladi rukometaši Srbije poraženi od Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva, danas u 15.30 meč za bronzu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2023

Mlada muška rukometna reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Svetskog prvenstva, pošto je izgubila juče od Nemačke u polufinalu rezultatom 40:30 (17:15).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.