Orlići poraženi od Rusije

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" poraženi od Rusije

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina poražena je u meču za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu od selekcije Rusije sa 83:79. "Orlići" će se protiv Kanade ili Portorika boriti za sedmo mesto turniru.
Naš mladi tim je odigrao još jednu uzbudljivu utakmicu, ali uprkos velikom preokretu i dobroj igri u drugoj četvrtini, ponovo posustao u samoj završnici.

Da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je poraz od selekcije Litvanije u četvrtfinalu ostavio traga na naše momke bilo je vidljivo na samom startu meča.
Dugo je trebalo srpskim reprezentativcima da se trgnu i zaigraju kako umeju. Rusi su to znali da iskoriste i povedu sa 11:2. Ipak, u drugoj četvrtini izabranici selektora Bućana došli su do željene igre. Parketom je zagospodario tandem Pecarski - Ilić što je dovelo do preokreta i vođstva Srbije na poluvremenu - 44:37.
Većim delom trećeg perioda mladi srpski košarkaši imali su punu kontrolu i održavali prednost, međutim na početku poslednje četvrtine Rusi prave seriju 9:0 i dolaze do preokreta.
Rival je stigao do vođstva 72:65, ali je Cerovina na ulasku u poslednji minut doneo Srbiji minimalnu prednost - 78:77.
Usledila je neizvesna završnica u kojoj se Rusija bolje snašla i došla do pobede - 83:79.
Najefikasniji u porazu bili su Pecarski sa 25, Ilić sa 17 i Petrušev sa 13 postignutih poena.
Rusiju su do pobede vodili Vediščev sa 22 i Petenev sa 14 poena.
"Orlići" će se protiv Kanade ili Portorika boriti za sedmo mesto turniru.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Litvanija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.