Odbojkaši protiv Brazila za finale SP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2018, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši protiv Brazila za finale SP

Poljska osvajanjem prvog seta u meču protiv Italije otklonila sve dileme u pogledu konačnog plasmana u grupi J "Top 6" faze Svetskog prvenstva.

Brazil - Srbija, Poljska - SAD!

To su parovi polufinala Svetskog šampionata za odbojkaše, čija se završnica održava u Torinu.

"Orlovi" će za prolaz u finale i sigurnu medalju igrati u subotu od 17 časova, protiv prvoplasiranog iz grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << I. Brazilci su u poslednja dva meča savladali Rusiju 3:2 i SAD 3:0, iz čega se vidi da će biti izuzetno težak rival.

Oni su aktuelni olimpijski šampioni iz Rio de Žaneira 2016. i vicešampioni sveta iz Poljske 2014.

Reprezentacija Poljske u četvrtak je maksimalnim rezultatom savladala Srbiju, dok je u petak otklonila sve dileme već posle prvog seta, u kome je dobila Italiju sa ubedljivih 25:14.

To je značilo da bi čak i u slučaju poraza od 1:3 imala bolji set količnik (4:3) od Atanasijevića i drugova, koji su "Top 6" fazu završili sa skorom 1-1 i set-količnikom 3:3.

Grbić: Nadam se meču protiv Poljaka za medalju

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić zadovoljan je plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva, uprkos tome što je ekipa do plasmana među četiri najbolje stigla nakon drugog maksimalnog poraza od Poljske na turniru.

Prema njegovim rečima, nije bilo realno da se ponovi fantastična partija protiv Italijana i poručio da bi voleo da ekipa opet igra sa Poljacima - za medalju.

"Drugi put smo igrali protiv Poljaka kada je maltene sve bilo rešeno. Prvi put je to bilo kada smo se već kvalifikovali u treću fazu, dok smo sad izgubili pošto smo jednom nogom bili u polufinalu. Nadam se da ćemo se ponovo sastati, ovoga puta u borbi za medalju i uveren sam da će tada situacija na terenu biti znatno drugačija", rekao je Grbić.

On je poručio da će u polufinalu, bez obzira na to ko će da bude rival, Brazil ili SAD, morati mnogo bolje.

"Moramo mnogo bolje, ali smo mi uvek bili na vrhunskom nivou kada smo imali tu neizvesnost i "moranje". Nadam se da će ista situacija biti u polufinalu", istakao je selektor Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grbić: Nadam se meču protiv Poljaka za medalju

Izvor: RTS, 28.Sep.2018

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić zadovoljan je plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva, uprkos tome što je ekipa do plasmana među četiri najbolje stigla nakon drugog maksimalnog poraza od Poljske na turniru. Poručio je da će u polufinalu, bez obzira na to da li će rival biti SAD...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.