Obradović: Srpski rukomet ima budućnost

Izvor: RTS, 15.Jun.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Srpski rukomet ima budućnost

Selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović, posle plasmana na Svetsko prvenstvo, rekao je da srpski rukomet ima budućnost i da svi moraju da veruju u uspeh nacionalnog tima. Srbija je u revanšu u Varzimu remizirala sa Portugalijom 25:25 i zahvaljujući pobedi iz Niša 28:21 posle šest godina izborila plasman na planetarni šampionat u Nemačkoj i Danskoj.
"Bio bih optimista i da je protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nas bila koja druga ekipa. Moramo da verujemo u ovaj sastav, imamo budućnost... Imali smo početničke greške, verovatno zbog važnosti meča, ali smo uspešno završili posao", rekao je Obradović za sajt RSS.

Obradović, selektor i ženske selekcije, u teškom trenutku je došao na klupu reprezentacije posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.
"Svakome od nas je dužnost da pomogne državi u datom trenutku. Nijednog trenutka nisam razmišljao da li ću ili neću, to mi je obaveza", poručio je on.
Strelac šest golova u Varzimu, Bogdan Radivojević, smatra da "orlovi" dugo nisu odigrali tako dobro kao u dvomeču sa Portugalcima.
"Odigrali smo dve vrhunske utakmice, kakve davno reprezentacija nije odigrala. Prezadovoljni smo sa selektorom, nikad bolje nije bilo... Sve je na visokom nuvou i zasluženo idemo na SP", kaže krilni rukometaš, uz napomenu da nije bilo panika ni kada je Portugalija imala četiri gola prednosti.
Novi kapiten Nemanja Ilić dodao je da je ponosan na ekipu i stručni štab.
"Voleo bih da stalno bude na ovom nivou, onda možemo svakog da pobedimo. Presrećan sam što sam kapiten takvim momcima", zaključio je Ilić.
Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj igra se od 9. do 27. januara sledeće godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obradović: Srpski rukomet ima budućnost

Izvor: B92, 15.Jun.2018

Selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da srpski rukomet ima budućnost i da svi moraju da veruju u uspeh nacionalnog tima...Srbija je u revanšu u Varzimu remizirala sa Portugalijom 25:25 i zahvaljujući pobedi iz Niša 28:21 posle šest godina izborila plasman na planetarni šampionat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.