OSaliven: Ne možete gledati formu kada se radi o SP

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 12:23

O'Saliven: Ne možete gledati formu kada se radi o SP

Aktuelni svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da je teško predvideti ko će osvojiti titulu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Šefildu.

On je istakao da je predviđanje nemoguće pošto forma uoči tog takmičenja nije presudna.

"Ima mnogo dobrih igrača kakvi su Marfi, Džad, Nil Robertson, Džon Higins, Mark Vilijams i Ding Đunhui. Oni su tako dobri igrači. Videli ste da je Šon Marfi pobedio Marka Selbija na poslednjem turniru. Takođe, pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga je i na prethodnom. Igrači pobeđuju jedan drugog i zaista je teško reći. Ima zaista, zaista fantastičnih igrača", rekao je O'Saliven, preneo je Jurosport.



"Selbi je igrao fantastično - osvojio je mnogo turnira. On je definitivno u vrhu. Ali ovo je Svetsko prvenstvo, to je drugačije takmičenje i igraće se mnogo snukera u Šefildu",
dodao je 47-godišnji O'Saliven.

Svetsko prvenstvo u snukeru održaće se od 15. aprila do 1. maja u Šefildu, u čuvenom Krusibl teatru. O'Saliven će braniti titulu, a na Svetskom prvenstvu igraće 31. uzastopnu godinu.

"Mnogo toga možete gledati pre takmičenja i pomisliti - 'Ovaj momak je u formi'. Ali, kada dođemo do četvrtfinala, onda možemo da vidimo ko je zaista opasan. Mislim da Nil nije osvojio turnir ove godine, pomislili biste da nema dobru sezonu, ali ako se plasira u četvrtfinale, da li biste se kladili protiv njega? Verovatno ne", naveo je O'Saliven.

"Forma svakako nije bitna kada se gleda tip igrača koji bi mogao da bude u drugoj nedelji Svetskog prvenstva. Ako Nil Robertson igra dobro i plasira se u četvrtfinale, da li ćete misliti: 'Oh, on nije osvojio turnir?' Verovatno ćete pomisliti: 'Dobro izgleda, biće potreban dobar igrač da ga zaustavi'", dodao je sedmostruki svetski prvak.

O'Saliven je rekao da ne treba otpisati ni četvorostrukog svetskog šampiona Džona Higinsa.

"Ako Džon Higins bude u četvrtfinalu ili polufinalu, da li biste se kladili protiv njega? Verovatno ne. Nije imao sjajnu sezonu, verovatno je imao najlošiju od svih drugih igrača, ali ne treba ga otpisati. Ne možete gledati formu kada se radi o Svetskom prvenstvu", naveo je jedan od najboljih snukeraša svih vremena.

O'Saliven je prošle godine izjednačio rekord Stivena Hendrija od sedam titula, a prethodno je bio svetski šampion 2001, 2004, 2008, 2012, 2013. i 2020. godine.

On je ove sezone osvojio masters u Hong Kongu i turnir Šampion šampiona, ali nije ostvario zapaženije rezultate na renking turnirima, gde su mu najbolji rezultati bili četvrtfinala na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva i Otvorenom prvenstvu Velsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

O'Saliven: Teško je predvideti ko će osvojiti Svetsko prvenstvo

Izvor: Beta, 11.Apr.2023

Aktuelni svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da je teško predvideti ko će osvojiti titulu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Šefildu, pošto forma uoči tog takmičenja nije presudna."Ima mnogo dobrih igrača kakvi su Marfi, Džad, Nil Robertson, Džon Higins, Mark Vilijams i Ding...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.