OSVETA MAĐARIMA: Delfini se utešili posle poraza od Hrvata

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 14:46

OSVETA MAĐARIMA: Delfini se utešili posle poraza od Hrvata

Sledi borba za peto mesto na Svetskom prvenstvu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Mađarske sa 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2) u meču za plasman od 5. do 8. mesta na Svetskom prvrenstvu koje se održava u Dohi. Delfini su se revanširali velikom rivalu za poraz u četvrtfinali posle četveraca na nedavnom Evropskom prvenstvu, najavili bolje dane, iako su na još jednom velikom takmičenju ostali bez pobedničkom postolja i odličja.

Uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolnom porazu od Hrtvatske u četvrtfinalu Delfini su prvu četvrtinu odigrali gotovo perfektno. Golman Radoslav Filipović kao i naša odbrana za razliku od meča sa Hrvatima bila je na visini zadatka, odlično je funkcionisao i napad što je rezultiralo vođstvom od 5:2 posle prvih osam minuta igre.

Međutim, početka drugog dela igre pripao je Mađarima koji su sa tri uzastopna gola brzo stigli do izjednačenja (5:5). Ono što će ipak ostati zapamčeno je šesti gol Srbije, delo debitanta Petra Jakšića. Uprkos boljoj igri rivala na poluvreme se otišlo u rezultatskom egalu - 7:7.

Treća četvtina je bila veoma neefikasna. Postignuta su samo tri gola, jedan više su postigli srpski vaterpolisti koji su se ponovo vratili u vođstvo - 9:8.

Sjajno su Delfini počeli odlučujuću deonica. Posle golova Nikole Jakšića i Radomira Drašovića Srbija je povela sa 11:8. Ipak, Mađari su se ipak vratili sa dva uzastopna gola i najavili neizvesnu završnicu. Drama je dostigla vrhunac u poslednjim sekudanama da dođu do izjednačenja i peteraca, ali je Filipović novom odličnom odbranom sačuvao pobedu Srbije.

U poslednjem meču na šampionatu reprezentacija Srbije će se u borbi za peto meto sastati sa selekcijom Grčke.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.