OSTRVSKI MEDIJI ISPLJUVALI GOLMANA ENGLESKE

Izvor: Kurir, 13.Jun.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTRVSKI MEDIJI ISPLJUVALI GOLMANA ENGLESKE

LONDON- Autori naslova u engleskim novinama dali su sebi oduška u kritikovanju velike greške golmana fudbalske reprezentacije Roberta Grina, zbog koje njihov tim nije pobedio SAD u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu.

"Ruka od ilovače" (Hand of Clod) bio je toliko očigledan naslov, da je ukrasio naslovne strane dva tabloida - Njuz of d' vrld (News of the World) i Sandej miror (Sunday Mirror).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Više od dve decenije Britanci opisuju gol Dijega Maradone koje je izbacio Englesku sa Mundijala 1986. godine izrazom "Božja ruka" (Hand of God).

Njuz of d' vrld opisao je utakmicu frazom "šokendro" (Shock 'N' Draw - šok i nerešeno), a onda je upitao da li je golman suviše "zelen" za reprezentaciju, pošto golmanovo prezime Grin (Green) na engleskom znači "zeleno".

Sandej tajms (Sunday Times) nije izdržao da ne iskoristi mnogo emocija u anglo-američkom duelu, a meč je opisao zaobilaznom referencom na bes Amerikanaca zbog izlivanja nafte sa bušotine britanskog proizvođača nafte Britiš petroleum koja još ne može da se zaustavi.

"Katastrofalna prsotina zbog koje se Jenkiji neće buniti", naslov je u Sandej tajmsu.

"Sklepan, neprijatan nerešen rezultat protiv drugorazrednog tima u Grupi C možda neće zaustaviti Kapelove momke da zauzmu prvo mesto, ali teško je zamisliti da će Engleska daleko stići uz ovakvu igru", naveo je list.

Grin se dobro postavio kada se u 40. minutu bacio da zaustavi naizgled bezopasan šut Klinta Dempsija sa oko 20 metara, ali mu je lopta skliznula sa rukavice i otkotrljala se u mrežu, i Amerikanci su izjednačili.

Utakmica se završila 1:1, na očaj engleskih i radost američkih navijača.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Engleski mediji i golman Grin

Izvor: B92, 13.Jun.2010

Autori naslova u engleskim medijima žestoko su kritikovali veliku grešku golmana fudbalske reprezentacije Roberta Grina, u utakmici između Engleske i SAD (1:1)..."Ruka od ilovače ili Ruka glupaka" (Hand of Clod) bio je naslov na naslovnim stranama dva tabloida - News of the World i Sandej miror...Više...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.