Novo veliko iznenađenje na SP za rukometašice

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 20:47

Novo veliko iznenađenje na SP za rukometašice

Na Svetskom prvenstvu za rukometašice videli smo novo iznenađenje, pošto je selekcija Češke potpuno nadigrala favorizovanu Španiju rezultatom 30:22 (13:9).

Španija, koja je do ove večeri imala maksimalan učinak, sada je potpuno podbacila i doživela poraz koji bi mogao da je izbaci iz konkurencije za četvrtfinale.

Čehinje su ključnu seriju napravile krajem prvog poluvremena kada su nanizale četiri gola, a potom su u početkom drugog dela pobegle na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << +8.

Povratka za Španiju, nakon toga, više nije bilo.

U pobedničkom timu Jerabkova je dala devet, Čolevova osam, a Mala sedam golova.

Kod Špankinja se najviše istakla Peres sa šest pogodaka.

U istom terminu, Francuska nije dozvolila nikakvo iznenađenje protiv Južne Koreje i slavila je trijumf rezultatom 32:22 (17:12).

Kanor je bila najbolja sa sedam golova, dok je na drugoj strani Gim imala pet.

Sa maksimalnih osam bodova tako je obezbedila plasman u nokaut fazu, dok Južna Koreja ostaje bez bodova u glavnoj rundi Svetskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.