Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 13:34

Novi početak Srbije sa Bregarom na kormilu, Slovakinje moraju da padnu

Naše rukometašice danas igraju prvi meč baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo krajem godine

Posle kraha na Evropskom prvenstvu i Danskoj i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju ove godine novi početak za rukometašice Srbije. Iskusni stručnjak Ljubomir Obradović je napustio kormilo posle četiri godine, a stigao je Slovenac Uroš Bregar, trener Krima.

Mladi stručnjak će debi na kormilu naše reprezentacije da ima danas (18.00) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Šalji protiv Slovačke u prvom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo koje se krajem godine. U odnosu na tim Srbije na prethodnim takmičenjima nema Slađane Pop Lazić koja se prošle nedelje oprostila od dresa sa državnim grbom. Naša najbolja rukometašica Andrea Lekić i dalje se oporavja od teške povrede koju je zaradila na EP u Danskoj. Na put u Slovačku nije pošla ni specijalista za igru u odbrani Jelena Tifunović.

Revanš se igra u sredu u Beogradu. Srbija je favorit u dvomeču sa Slovakinjama. Pre dve godine naša selekcija je dobila današnjeg rivala sa 28:27 na EP.

"Moram da se zahvalim na poverenju. Veoma sam zadovoljan da prvom danima zajedničkog rada. Sve igračice su na visokom nivou, imaju veliku želju i volju i verujem da možemo da pravimo velike i dobre stvari. Istina je da imamo nekih zdravstvenih problema, Trifunović ne putuje sa nama, ali sve ostale igračice su spremne. Sa velikim oprimizmom očekujemo ove utakmice i jedva čekamo da počne“, rekao je novi selektor Bregar

18.00: (4,90) Slovačka (10,0) Srbija (1,25)

Kapiten ostaje Katarina Krpež-Žlezak. Ona će naredne sezone da sarađuje sa slovenačkm stručnjakom i u Krimu iz Ljubljane. Ovog leta napušta Rostov.

"Ovo je velika promena i mnogo nam znači. Vidi se da je veliko osveženje, nasmejana i pozitivna lica, što je veoma bitno. Ja se lično osećam lepo, a vidim i da su devojke zadovoljne. Imala sam priliku da radim sa Urošem Bregarom i samo mogu preneti pozitivne utiske o njemu i njegovom načinu rada. Ovo će nam dobro doći da se vratimo na visoki nivo, da igramo brzo, da igramo moderni rukomet. Od utakmica protiv Slovačke ne očekujemo lake duele, ne potcenjujemo nikoga, ali bez obzira na sve mi treba da dobijemo te utakmice. Imamo dobru ekipu i to treba da prenesemo na teren. Moramo na terenu da pokažemo da smo bolji i verujemo da će sve biti kakao treba. Krenuli smo sa pripremama, sve se odvija po planu i nadam se da ćemo se u utakmicama pokazati u najboljem svetlu“, istaklo je desno krilo naše reprezentacije.

17.30: (1,05) Slovenija (18,0) Island (13,0)

Od Jelena Lavko se očekuju bolje igra nego prošlog meseca u Đeru u olimpijskim kvalifikacijama.

"Jeste da se Slovakinje nisu dugo pojavljivale na prvenstvima, ali nas par koje smo igrale u Mađarskoj imale smo prilike da igramo sa reprezentativkama Slovačke i mislim da su neugodan protivnik. Ali, ako mi damo svoj maksimum i igramo svoju igru, posebno ono što trener želi od nas i na način na koji je zamislio, ne bi trebalo da bude problema. Mislim da smo sve veoma motivisane da se plasiramo na Svetsko prvenstvo“, rekla je levoruka srpska rukometašica.

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠICA (PRVE UTAKMICE)

Petak

Mađarska – Italija 46:19 (23:10)

Turska – Rusija 23:35 (12:19)

Crna Gora – Belorusija 29:23 (14:13)

Austrija – Poljska 29:29 (13:13)

Subota

16.00: (11,0) Ukrajina (16,0) Švedska (1,07)

17.00: (1,02) Rumunija (23,0) Makedonija (19,0)

17.30: (1,05) Slovenija (18,0) Island (13,0)

18.00: (4,90) Slovačka (10,0) Srbija (1,25)

20.10: (1,03) Češka (20,0) Švajcarska (16,0)

21.30: (1,85) Portugalija (hendikep 10,5) Nemačka (1,85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.