Norveški biatlonci osvojili zlato u mešovitoj štafeti na SP

Izvor: B92, 08.Feb.2023, 21:17

Norveški biatlonci osvojili zlato u mešovitoj štafeti na SP

Norveške biatlon mešovita štafeta 4x6 km osvojila je zlatnu medalju u nemačkom Oberhofu na Svetskom prvenstvu.

Ingrid Tandrevold, Marte Olsbu Rojseland, Stefan Lagrejd i Johanes Tignes Be deonicu su za jedan sat, četiri minuta i 41,9 sekundi svladali deonicu od 24 kilometra na kojoj je svako od njih imao po jedno gađanje u ležećem i stojećem stavu.

Iako su norveški biatlonke i biatlonci morali da koriste dodatnih devet metaka i da odtrče jedan kazneni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krug, ipak su uspeli da stignu do cilja pre italijanske štafete koja je imala tri promašaja manje i nije morala da trči kaznene krugove, ali je zaostala za pobednicima za 11,6 sekundi.

Do bronze je došla francuska štafeta koja je imala 55,9 sekundi lošije vreme od pobedničke ekipe.

U četvrtak je slobodan dan, a u petak će biatlonke nastupiti u sprintu (7,5 km). Prvo pojedinačno takmičenje za biatlonce je takođe sprint (10 km), koji je na rasporedu u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.