Izvor: JUGpress.com, 30.Jul.2023, 17:42

Niški frizer na svetskom prvenstvu u Parizu brani boje Srbije

NIŠ

Đorđe Đorđević, muški frizer iz Niša, učestvovaće i ove godine na svetskom takmičenju frizera u Parizu koje će okupiti najbolje  stiliste za frizure sa svih meridijana. Svetski friziri se na ovom takmičenju koje će s uskoro održati bore u nekoliko disciplina za nagrade i zvanje najboljih na planeti.  Ovo je četvrti put da Đorđe učestvuje na ovom takmičenju i svake je godine je bio sve bolji. Prošle godine je bio četvrti. Do ovako viskog plasmana u konkurenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << najboljih frizera sa svih kontinenata stiže se, kako sam Đorđe i kaže, radom, vežbanjem, praćenjem svetskih trendova. A osim znanja za dobrog frizera potrebna je i kreativnost koja u ovom slučaju zauzima prvo mesto. Đorđe je dosadašnjim uspesima na takmičenjima pokazao da mu ova osobina ne manjka.

                 Veštinu koju Đorđe ima u svojim rukama ne krije i ne čuva je samo za sebe. Rado male tajne iz svog frizerskog salona deli i sa drugima, ali i ocenjuje rad drugih jer je u žiriju na državnom takmičenju frizera u Srbiji. Osim toga i trener je u jednom frizerskom udruženju gde svoje znanje prenosi mlađim kolegama pripremajući i njih za takmičenja.

                „Zajedno sa još dva moja učenika odlazim na svetsko takmičenje, a pre odlaska imaćemo pripreme u Bogradu gde se sada i ja nalazim u ulozi učenika jer će nas za Pariz pripremati novi trener. Sada zajedno sa učenicima koji su, inače, osvojili prva mesta u Srbiji u svojim disciplinama ali i u regionu, odlazimo po pobedu“, dodaje Đorđe kroz smeh.

                 Đorđe kaže da voli da se takmiči i baš iz toga razloga se sa puno elena priprema i za svetsko takmičenje.

                  „Mojim učenicima sam rekao da zaborave da sam im do sada bio trener, da smo sada nas trojica isti, da svi moramo da radimo na pripremama za takmičenje, da svi odlazimo za Pariz sa istim ciljem, da predstavimo jug Srbije. Sa nama na svetsko takmičenje odlaze i tri momka iz Beograda“, dodaje Đorđe.

                    Đorđe je počeo da se takmiči kako bi mogao da uporedi sebe sa drugima i da vidi koliko on zna.

                    „Naš posao je takav da smo stalno u salonu i da radimo. Tako možemo da dođemo do zablude u tom smislu da pomislimo da sve znamo i da smo najbolji. To nije dobro. Potrebno je da smo u nekom od udruženja frizera, da odlazimo da se takmičimo jer se na takmičenjima stiču nova iskustva i nova znanja, srećemo se sa novinama u svetu, sa radom koji je u trendu. Tako se uči i tako postajemo bogatiji za nova znanja koja primenjujemo u radu i koja nas čine još boljim“, priča Đorđe.

                    Na prvom svetskom takmičenju u Parizu Đorđe je bio 12, na drugom je već vidno napredovao a dokaz je 9 mesto u svetu, da bi na trećem bio četvrti. Sa velikim nestrpljenjem očekuje susret sa konkurencijom iz sveta.

                     „Celog života mora da se uči. Nikada ne smemo da budemo zadovoljni sa obim što smo do tog momenta postigli“, kaže Đorđe koji je otišao i korak dalje. Sada otvara i Frizersku akademiju. Za mlade ljude koji kreću u život sa određenim diplomama on je dobar primer kako, kada se nešto voli i kada ljubav postane sastavni deo onoga čime se  bavite, uspeh uvek dođe.

                      Đoređe je osnove frizerskog zanata poneo iz škole, ali nije stao na tome i nije radio samo od plate do plate i od stalnih mušterija. Njegova ljubav prema poslu kojim se bavi vukla ga je uvek dalje pa se tako sada našao i na spisku najboljih frizera na svetu koji će se uskori boriti za laskavu svetsku titulu. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.