Nigerija i Obala Slonovače na SP

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Nov.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija i Obala Slonovače na SP

Reprezentacija Nigerije pobedila je, u revanš meču baraža kvalifikacija, Etiopiju sa 2:0 i tako obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.
(FOTO: AP)
Nigerija je pobedila i u prvom meču odigranom u Adis Abebi pre mesec dana sa 2:1.
Fudbaler Liverpula Viktor Moses postigao je prvi gol u 20. minutu iz penala, a Viktor Obina je postavio konačan rezultat pogotkom u 82.
Reprezentacije Obale Slonovače plasirala se na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, pošto je u gostima odigrala 1:1 sa Senegalom i tako slavila ukupnim rezultatom 4:2.
Senegal je poveo golom Muse Soua iz penala u 77. minutu, a Obala Slonovače je izjednačila u četvrtom minutu nadoknade preko Salomona Kalua.
Meč je igran u najvećem gradu Maroka, Kazablanki, zato što je Senegalu zabranjeno da igra kod kuće, posle prošlogodišnjih nereda na stadionu.
U ostalim mečevima baraža sastaju se  Kamerun i Tunis u nedelju od 15.00 (0:0), a u utorak igraju Egipat i Gana (1:6) i Alžir i Burkina Faso (2:3).
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekić strelac u remiju Hihona sa Mursijom

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Nov.2013

Bivši napadač Crvene zvezde Dejan Lekić postigao je gol za Hihonu remiju 1:1 na gostovanju Mursiji.. (FOTO: realsporting.com). Oba gola su viđena u prvih 20 minuta igre. Prvo je Molinero postigao gol za Domaćina, da bi potom Lekić samo pet minuta kasnije postavio konačan rezultat.. Lekić je...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Ludi kamerunski ples: Nesavladivi Lavovi ponovo na Mudijalu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Nov.2013, 17:37

Fudbalska selekcija Kameruna drugi put uzastopno obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo. Nesavladivi Lavovi ubedljivo su savladali Tunis u revanš meču baraža sa 4:1 i bez većih problema došli do plasmana na Mudijal. Prvi meč u Tunisu završen je bez golova. Publiku u Jaundeu već u četvrtom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.