Ni bronza ne ide kući - Belgijanci treći na svetu

Izvor: N1 televizija, 14.Jul.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni bronza ne ide kući - Belgijanci treći na svetu

Fudbaleri Belgije osvojili su treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Oni su posle eliminacije u polufinalu od Francuske nadigrali Englesku u utakmici za treće mesto rezultatom 2:0.

Golove za tim Roberta Martineza postigli su Tomas Menije u četvrtom minutu i Eden Azar u 82. minutu.

Belgija je od početka ušla agresivno u meč i nije dozvoljavala protivnica da lako stignu do gola. Agresivnost se isplatila već u četvrtom minutu susreta u Sankt Peterburgu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kada je Tomas Menije postigao gol za vođstvo 1:0, a Čadli uspisao asistenciju.

I u nastavku prvog poluvremena je Belgija bila mnogo konkretniji rival.

Ekipa Gareta Sautgejta imala je veći posed lopte, ali Englezi i pored toga nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Belgijanaca.

Šanse da dupliraju prednost svog tima imali su Eden Azar i Romelu Lukaku, koji je nekoliko puta propustio priliku da posle sjajnih dodavanja svojih saigrača kompletira akciju i postigne pogodak.

Drugo poluvreme u Sankt Peterbrugu počelo je šansom Engleske. U 54. minutu Lingard je poslao loptu u šesnaesterac, ali je Hari Kejn kasnio na tu loptu.

Key stats:

#BEL have not lost a #WorldCup match when they've opened the scoring since 1986

#ENG's starting line-up has an average age of 25 years and 174 days, their youngest starting XI in #WorldCup history#BELENG // #WorldCuppic.twitter.com/jy9BZnn5ye

Usledio je deo utakmice u kome je Engleska počela da preti, a Belgija jurila svoje šanse iz kontri.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Erik Dajer u 70. minutu. Posle situacije "1na1" u kojoj je savladao Tiboa Kurtou, loptu je sa gol linije "skinuo" Aldervejlerd.

Ipak, Belgija se nije predavala. Pitanje pobednika rešeno je u 82. minutu kada je precizan bio Eden Azar, a u listu strelaca upisao se Kevin de Brujne.

#BEL#BEL#BEL#BEL

Is third place going to the @BelRedDevils? #BELENG 2-0 // #WorldCuppic.twitter.com/3k8PXJFDla

Do kraja susreta u Sankt Peterburgu konkretnija je bila Belgija, ali promene rezultata nije bilo.

U finalu Svetskog prvenstva snage će odmeriti Hrvatska i Francuska, a taj meč je na programu u nedelju od 17 časova.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SP 2018: Belgija pobedila Englesku za treće mesto

Izvor: Radio 021, 14.Jul.2018

Fudbaleri Belgije pobedili su Englesku sa 2:0 u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji...Golove za Belgiju su dali Tomas Menije posle odlične asistencije Nasera Šadlija u četvrtom i Azar posle kontre u 82. minutu...Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.