Nezaustavljivi – mladi Španci na krovu sveta!

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 22:40

Nezaustavljivi – mladi Španci na krovu sveta!

Muška košarkaška reprezentacija Španije do 19 godina postala je šampion sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Debrecinu pobedila Francusku 73:69.

"Crvena furija" je posle dodatnog perioda igre uspela da pobedi trikolore, a posle 40 minuta igre bilo je 63:63.

Španiju su do pobede predvodili Žordi Rodriges sa 18 poena, podrška mu je bio Rafael Viljar sa 17, dok je Izan Almansa Peres >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomogao sa 14 koševa i pet uhvaćenih i četiri ukradene lopte.

Takva partija mu je donela indeks korisnosti 18 i MVP priznanje.

Kod Francuske su prednjačili Melvin Ažinsa sa 21 poenom, a u finaku nije pomogla ni sjajna rola Zakarija Perina, koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 20 skokova.

Španci su tako nastavili da nižu medalje na takmičenjima mlađih kategorija, a ovo je bila druga zlatna medalja sa SP za Španiju u ovom uzrastu, koju su čekali još od 1999. godine.

Zlato od pre 24 godine Španiji je doneo tim u kom su bili Huan Karlos Navaro, Raul Lopes, Felipe Rejes, Karlos Kabesas i Pau Gasol.

Španci su u ovom uzrastu jednom bili na trećem stepeniku pobedničkog postolja, a kada su na planetarnom šampionatu 1995. godine osvojili bronzu.

Bronza je pripala selekciji Turske, koje je ranije savladala Sjedinjene Američke Države sa 84:70, a reprezentacija Srbije zauzela je šesto mesto nakon poraza od Argentine u meču razigravanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.