Izvor: RTS, 28.Sep.2022, 19:04

„Nevidljivi“ dresovi Danske u čast „nevidljivih“ žrtava u Kataru

Reprezentativci Danske će nositi dres na Svetskom prvenstvu koji će verovatno biti najzanimljiviji, a kreatori ističu da postoji snažna poruka koja ih je inspirisala da grb bude "nevidljiv".
Fudbalski zaljubljenici pored detalja koji se tiču dešavanja na stadionu s nestrpljenjem čekaju i one van terena, poput prikupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sličica za albume posvećenim nekom turniru ili kupovini dresova ekipa učesnica, primerice Svetskog prvenstva.

Brend Humel predstavio je dresove koje će reprezentacija Danske nositi na Svetskom prvenstvu 2022. godine i na Tviteru su pojasnili poruku o izgledu sportskih majica.  
"Dres sa sobom nosi poruku. Ne želimo da budemo vidljivi tokom turnira koji je koštao života hiljade ljudi. Navijamo za danski tim u svakom trenutku, ali to nije isto što i navijati za Katar kao domaćina", navedeno je na Tviter nalogu danskog brenda.
Svetski mediji su izveštavali o nehumanim uslovima života i rada radnika koji su gradili velelepne fudbalske hramove. 
Mnogobrojne organizacije za zaštitu ljudskih prava optuživale su Katar da se služi prinudnim radom. 
Britanski Gardijan je u februaru 2021. godine, objavio da je, otkako je Katar dobio organizaciju Svetskog prvenstva, u toj zemlji poginulo 6.500 radnika, uglavnom migranata iz Indije, Pakistana, Nepala, Bangladeša i Šri Lanke.  
Za potrebe svetskog prvenstva u fudbalu Katar je izgradio sedam stadiona, novi aerodrom i  metro i veliki broj saobraćajnica. 

Podsećanja radi, Humel je ranije ovog meseca takođe na društvenoj mreži Tviter naveo da se radi o dresu za koji su inspiraciju pronašli u onom iz 1992. godine kada je reprezentacija Danske postala šampion Evrope.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kako će fudbaleri Danske na Svetskom prvenstvu biti "nevidljivi"

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2022

Fudbalski savez Danske predstavio je dresove za Svetsko prvenstvo u Kataru - posebno dizajnirane u znak protesta zbog nepoštovanja ljudskih prava i prava migranata radnika u ovoj zemlji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.