Nemeš posle bronze i norme: Još nisam svestan šta sam uradio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemeš posle bronze i norme: Još nisam svestan šta sam uradio

Srpski reprezentativci u rvanju grčko-rimskim stilom vratili su se sa Svetskog prvenstva u Kazahstanu, gde su osvojili dve bronzane medalje.

Odličja su osvojili Mate Nemeš u kategoriji do 67 kilograma i Mihail Kadžaja u kategoriji do 97 kilograma, a dvojica reprezentativaca su sjajnim nastupom obezbedili i norme za Olimpijske igre u Tokiju.

Po povratku u Beograd Mate Nemeš nije krio zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostvarenim uspehom.

"Još nisam svestan koliko je ovo veliki uspeh. Malo je vremena prošlo. Tek za desetak dana ću biti svestan šta sam uradio. Jako sam srećan što sam uzeo olimpijsku normu što je bio glavni cilj. Uspeo sa da dođem i do medalje. Veliku zahvalnost dugujem Rvačkom savezu Srbije, trenerima, Olimpijskom komitetu Srbije. Bez njih ne bi mogli da napravimo ovakav rezultat. Pre Svetskog prvenstva smo govorili da je najvažnije da uzmemo norme za Olimpijske igre. Uspeli smo da osvojimo dve, mogla je da bude i treća", rekao je Nemeš.

Nemeš je prokomentarisao i kako je izgledala njegova borba za bronzano odličje.

"U prvom kolu sam rvao sa protivnikom koga sam pre dva meseca pobedio na Evropskim igrama. Znao sam da sam bolji rvač i uspeo sam lagano da pobedim. Drugi meč protiv Slovaka sam mogao ubedljivije da dobijem. Protiv Rusa u četvrfinalu sam rvao neizvesno. Od njega sam ranije dva puta izgubio tehničkim tušem. Sada su sudije procenile da je bio nešto aktivniji. Pobedio je, ali je on plasmanom u finale meni omogućio da uđem u repesaž, gde je bio veliki pritisak zbog borbe za normu. Prvo sam pobedio Švajcarca i kada sam to dobio bilo je sve lakše", rekao je bronzani rvač i dodao:

"Doduše, pre meča za bronzu gledao sam kako su pokrali mog brata Viktora protiv domaćeg takmičara. Bio sam jako nervozan, ali sam ipak sve završio relativno lako i brzo", zaključio je Nemeš.

Olimpijsku normu nije uspeo da ostvari Viktor Nemeš, koji je u Nur-Sultan otišao kao jedan od velikih favorita, ali je eliminisan u četvrfinalu od domaćeg predstavnika Aškata Dilmukhamedova.

Nemeš će imati još dve prilike naredne godine da se plasira u Tokio preko kvalifikacionih turnira u Budimpešti i Sofiji.

Takmičenje u Kazahstanu u osmini finala je završio Sebastian Kolompar u kategoriji do 55 kilograma, dok je Aleksa Erski eliminisan u prvom kolu u kategoriji do 72 kilograma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.