Nemci bi vidovitu hobotnicu na roštilj

Izvor: Politika, 09.Jul.2010, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci bi vidovitu hobotnicu na roštilj

BERLIN - Nemački navijači traže da se hobotnica iz akvarijuma u Oberhauzenu, koja je do sada pogađala pobednike svih šest mečeva u kojima je na Svetskom prvenstvu igrala domaća reprezentacija, iz odmazde javno ispeče na roštilju.

Dvogodišnja hobotnica po imenu Pol postala je poznata širom sveta zahvaljujući svojoj nepogrešivoj sposobnosti da predvidi pobednika utakmica koje je na SP odigrala nemačka reprezentacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uključujući mečeve protiv Srbije u prvom krugu i Španije u polufinalu koje su „panceri” izgubili.

„Ništa nije ukusnije od hobotnice na roštilju”, tvrdi kuvarica u jednom ribljem restoranu u Berlinu koja ne može da prežali poraz od Španije.

Nemačka štampa i vebsajtovi su prepuni sugestija razočaranih navijača koji krivicu zbog poraza svojih fudbalera svaljuju na jadnog Pola. „Bacite ga na tiganj”, piše list Berliner kurijer kome se u toj atmosferi linča pridružuju i dnevnici Velt, Zidojče cajtung, Hamburger abendblat i mnogi drugi.

Pol bi danas trebalo da odredi pobednika meča između Nemačke i Urugvaja koji će se u nedelju boriti za treće mesto, kao i pobednika susreta Španija-Holandija u finalu Mundijala 2010.

Polovo „prognoziranje” će u direktnom prenosu pratiti televizije Nemačke, Španije i Holandije.

Uprkos opšteg animoziteta prema Polu u Nemačkoj, predstavnici akvarijuma u Oberhauzenu tvrde da hobotnicu-proroka čeka lepa budućnost. „Ništa se ružno neće dogoditi Polu”, kažu oni, dodajući da mu niko ne želi ništa nažao.

Tanjug

objavljeno: 09/07/2010.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hobotnica Pol: Španija osvaja SP, Njemačka treća!

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2010

Pol je ponovno u akciji.Ovaj put vidovita hobotnica prvo je birala pobjednika u susretu za treće mjesto i izabrala - Njemačku. Nakon toga na red je došlo finale. U finalnoj utakmici između 'oranja' i 'furije' naslov će uzeti - Španci. Bar tako kaže Pol. Kao što je već svima dobro poznato Pol...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vidoviti Paul Španiji predviđa pobedu u finalu SP-a, Nemačka će biti treća

Izvor: S media, 10.Jul.2010, 02:38

Vidoviti Paul otvorio je plastičnu kutiju sa španskom zastavom te tako predvidio pobednika ovogodišnjeg Svetskog fudbalskog prvenstva. Paul je hobotnica rođena u Velikoj Britaniji, a sada živi u akvarijumu "Sea Life" u Nemačkoj te je u proteklih mesec dana tačno prognozirala pobednike u šest...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.