Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 18:07

Nemačka zadržala selektora: Sa Levom na Svetsko prvenstvo

Čelnici DFB-a ukazali poverenje aktuelnom strategu

Ubedljiv poraz od Španije (0:6) u Ligi nacija ozbiljno je uzdrmao reprezentaciju Nemačke, potres je do te mere bio jak da je inicirao sastanke na kojima se raspravljalo o budućnosti Joakima Leva i njegovih saradnika, a epilog je nastavak saradnje sa selektorom koji Pancere predvodi već 14 godina.

Forma i rezultati Nemačke u konstantnom su padu od 2014. godine i svetske krune osvojene u Brazilu. Nagoveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << problema billa je eliminacija u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj, a intenzitet glavobolja pojačalo je ispadanje u grupnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Bledu sliku Pancera konačno je upotpunio poraz od Španije. Pritisak javnosti je kullminirao, Lev se našao na vetrometini i pred lavinom kritika. Mediji su počeli da licitiraju imenima potencijalnih naslednika, a čelnici Fudbalskog saveza Nemačke zakazali sastanak sa strategom koji od 2006. godine obavlja selektorsku funkciiju i koji ima važeći ugovor do 2022. godine.

"Rukovodstvo Fudbalskog saveza Nemačke je na video sastanku održanom u ponedeljak jednoglasno odlučio da nastavi saradnju sa Joakimom Levom", navedeno je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali čelnici Saveza, na čelu sa direktorom Oliverom Birofom i selektor Joakim Lev. Kako se navodi, selektor je u konstruktivnom i otvorenom razgovoru napravio rezime prethodnog perioda uz akcenat na poraz od Španije. Lev je prisutne inforimsao o procenama, idejama i daljim planovima, a članovi Izvršnog odbora su istakli da je uoči Evropskog prvenstva najvažnije da reprezentacija očuva mir i kompaktnost.

"Predsedništvo Fudbalskog saveza Nemačke je zaključilo da su na putu do Evropskog prvenstva 2021. godine ostvareni svi važni ciljevi uključujući plasman na kontinentalnu smotru, opstanak u najkvalitetnijem rangu Lige nacija i ostanak u prvom šeširu uoči žreba za Svetsko prvenstvo. Shodno tome Joakim Lev ima poverenje Saveza".

Poseban akcenat bio je na porazu od Španije za koji je istaknuto da predstavlja debakl i razočaranje kako za rukovodstvo, stručni štab i igrače tako i za sve ljubitelje fudbala u Nemačkoj.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.