Nekad Felps, danas ON: Ovo je vreme Kejleba Dresela!

Izvor: Mondo, 27.Jul.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekad Felps, danas ON: Ovo je vreme Kejleba Dresela!

Fenomenalni Amerikanac niže najsjajnija odličja na Svetskom prvenstvu...

Foto: Tanjug/AP/Mark Schiefelbein

Kako je nekad vladao Majkl Felps (34) tako danas dominira njegov naslednik, Amerikanac Kejleb Dresel (22).

Plivač sa Floride osvojio je ŠEST zlatnih medalja na Svetskom prvenstvo u južnokorejskom gradu Gvandžuu!

Dresel je u subotu osvojio najsjajnije medalje u trkama na 50 metara slobodno, 100 metara delfin i u mešovitoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << štafeti 4x100 slobodnim stilom.

U polufinalnoj trci na 100 metara delfin stilom oborio je deset godina star rekord Majkla Felpsa, a u trci na 50 metara slobodnim stilom postavio novi rekord takmičenja isplivavši deonicu za 21,04 sekunde.

Brazilac Bruno Fratus i Grk Kristijan Gkolomev "podelili" su srebro pošto su do cilja stigli za 21,45 sekundi.

Sjajni Amerikanac je samo 34 minuta kasnije slavio i u finalu na 100 metara delfin i tako stigao do petog najsjajnijeg, a ukupno šestog odličja u Kvandžuu. On je tu trku završio za 49,66 sekundi.

Rus Andrej Minakov je osvojio srebro (50,83), a Južnoafrikanac Čad le Kros bronzanu medalju (51,16). ;

Dresel je pobedama u disciplinama 100 metara delfin i 50 metara slobodnim stilom odbranio zlata osvojena pre dve godine u Budimpešti.

Na kraju, Dresel je bio deo mešovite štafete koja je postavila novi svetski rekord i osvojila zlato. Tim SAD u sastavu Dresel, Zak Epl, Melori Komerford i Simon Manuel je štopericu zaustavio nakon 3:19,40.

Dresel sada ima šest osvojenih zlata i jedno srebro na šampionatu u Kvandžuu, a sutra bi toj kolekciji mogao da doda još jedno odličje pošto će biti deo štafete 4x100 mešovito.

Srebro u mešovitoj štafeti osvojila je Australije, a bronzu tim Francuske.

Šveđanka Sara Sjestrem osvojila je treće uzastopno zlato na 50 metara delfin pošto je finale isplivala za 25,02 sekunde i iza sebe ostavila Holanđanku Ranomi Kromoviđojo i Egipćanku Faridu Osman.

Nakon jučerašnjeg svetskog rekorda u polufinalu, 17-godišnja Amerikanka Regan Smit danas je isplivala drugo najbrže vreme u istoriji na 200 metara leđno i tako stigla do zlata. Ona je trku završila za dva minuta i 3,69 sekundi.

Još jedno zlato Americi donela je Kejti Ledecki koja je trijumfovala u trci na 800 metara i tako produžila svoju "vladavinu" u ovoj disciplini pošto joj je ovo četvrto uzastopno svetsko zlato. Ona je stazu prešla za osam minuta i 13,58 sekundi.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.