Neka Bogdan bude Bodiroga“

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 09:03

"Neka Bogdan bude Bodiroga“

Košarkaši Srbije igraju finale Svetskog prvenstva u Manili, a od 14.40 rival im je Nemačka.

Srbija se u finale Mundobasketa plasirala posle devet godina, a poslednji put svetsku srebro osvojila je 2014. godine u Španiji.

"Orlovi" će ove nedelje biti u prilici da domognu svetskog zlata, medalje na koju se čeka od 2002. godine i Indiajnapolisa. kada kao i sada selektor je bio Svetislav Pešič. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a njegov pomoćnik Stevan Karadžić govorio je pred današnje finale i pravio paralelu sa onim od pre 21 godine.

"U Indijanapolisu je bilo veoma teško vratiti se i oporaviti posle velike pobede nad Amerikancima u četvrtfinalu. Zato smo imali mnogo problema u polufinalu protiv Novog Zelanda. Sada, u Manili, našim momcima je drugačije, imaju mnogo više vremena za oporavak i pripremu. Sigurno da je došlo i do fizičkog i psihološkog pražnjenja posle izuzetne igre i pobede nad Kanađanima. Valjalo je izdržati taj tempo i poprilično prljavu i grubu igru Kanađana. Međutim, sigurno da su i Nemci imali ogromnu potrošnju u duelu sa Amerikancima. Zato očekujem da u finale timovi uđu sa podjednakom energijom, a naši momci su imali i dan više za odmor posle polufinala“, rekao je Stevan Karadžić za Sportklub.

"Kao najjači utisak sa finalnog susreta mi je ostalo samopouzdanje Dejana Bodiroge u odlučujućim momentima. Duel sa Argentincima bio je veoma težak i tvrd. U napetoj završnici, dva minuta pre kraja rival je imao 7,8 poena prednosti, nije nam išlo baš najbolje, a selektor Pešić je, razumljivo, uzeo tajm – aut. I dotrčavaju igrači na tajm-aut, a Bodiroga pun samouvereno kaže „naši su, ajmo momci“. Nastavlja se meč i Dejan postiže dve odlučujuće trojke! A do tada je na celom prvenstvu postigao osam trojki, na tom susretu tri. To je ta neverovatna mentalna snaga, kao i voljni momenat i kvalitet. Očekujem da u finalu sa Nemcima Bogdanović bude Bodiroga", poručio je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Znao sam da idemo do finala"

Izvor: B92, 10.Sep.2023

Košarkaši Srbije od 14.40 igraju finale svetskog prvenstva u Manili...Rival im je Nemačka, Srbija je posle devet godina u finalu plantarnog šampionata, a Vladimir Štimac bio je deo tima koji je 2014. godine postao vicešampion sveta.."Nisam sumnjao da ćemo da dođemo do finala. Čak kad smo izgubili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.