Negovana lica na ulicama Kvangdžua, Pavaroti u taksiju

Izvor: RTS, 21.Jul.2019, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negovana lica na ulicama Kvangdžua, Pavaroti u taksiju

U Južnoj Koreji održava se svetsko prvenstvo u sportovima u vodi, a reprezentacija Srbije učestvuje na vaterpolo turniru. U pauzama između utakmica "delfina", iz dalekog Kvangdžua svoje utiske šalje novinar RTS-a Milan Bigović.
Pohvalio sam ranije moje nove prijatelje Korejce kako vode računa o sebi, kako i muškarci i žene neguju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svoja lica i tela... To se na ulici primeti.

Južna Koreja je svetski proizvođač kozmetike, stigla je do tog nivoa, takođe i veliki potrošač kozmetičkih preparata. Rezultati su vidljivi.
Vidi se još nešto, bolje rečeno čuje. Ljubav prema klasičnoj muzici svuda i na svakom mestu... U autobusu, taksiju, hotelu, bakalnici, na ulici.
Ulazim u taksi a tamo Pavaroti, taksista uživa, muzika u njemu budi lepo raspoloženje. Pomenem Plasida Dominga i Karerasa, osmehne se moj domaćin i nastavi da hvali Pavarotija, kaže "božanski glas sa nebesa, bio je neponovljivi šarmer, glas koji pleni i osvaja".
Htedoh da pomenem Đokovića ali nije njemu do sporta, Mesi i Ronaldo nisu njegovi junaci već Bah, Betoven i Mocart... A ja u gradskoj vrevi žurim, jurim na vaterpolo.
On je u drugom svetu, sa muzikom u srcu svet je njegov. Dragi moji, kada završim sa vaterpolo obavezama idem u prodavnicu da kupim nekoliko sitnica, naravno i na novi čas klasične muzike da nadoknadim propušteno.
Moram da priznam, prija mi klasika, smiruje posle napornog dana i vaterpolo adrenalina. I to je Južna Koreja... Ima moć da bolje razumete život...
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.