Navijač koji je ušao na teren tokom meča Portugala i Urugvaja pušten na slobodu

Izvor: Beta, 29.Nov.2022, 12:46

Navijač koji je ušao na teren tokom meča Portugala i Urugvaja pušten na slobodu

Čovek koji je na Svetskom prvenstvu u fudbalu tokom utakmice Portugala i Urugvaja ušao na teren sa zastavom duginih boja i majicom u znak podrške Irankama i Ukrajini, ubrzo je pušten na slobodu, prenela je danas agencija Frans pres.Prema navodima lokalnog izvora protiv Italijana po imenu Mario Feri nije preduzeta nikakva dalja akcija zbog toga što je u ponedeljak ušao na teren.Incident se dogodio u 52. minutu utakmice, a posle 30-tak sekundi njega je na zemlju oborio redar, da bi ga zatim obezbedjenje mirno izvelo van terena.Feri je poznat po upadima na teren. Tokom Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu istrčao je na teren tokom meča Belgije i Sjedinjenih Američkih Država sa majicom na kojoj je pisalo "Spasite decu favela" i "Ćiro živi", u znak sećanja na ubijenog navijača Napolija.Posle utakmice portugalski vezista Ruben Neveš rekao je da je ceo svet razumeo poruku upućenu LGBTQ+ zajednici, Ukrajini i Irankama."Znamo šta se dešava oko ovog Svetskog prvenstva. Naravno da smo uz njih, sa Iranom takodje, Irankama. Nadam se da se ovom dečku ništa neće desiti jer razumemo njegovu poruku, a mislim da je i svet razume", dodao je Neveš nakon pobede Portugala nad Urugvajom (2:0).
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Brazilu neki navijači ne vole Nejmara zbog političkih stavova

Izvor: Beta, 29.Nov.2022

Povreda fudbalera brazilske reprezentacije Nejmara na Svetskom prvenstvu u Kataru može da bude strašna vest za njegove navijače, ali je na meču protiv Švajcarske bilo pomešanih osećanja jer je obećao da će prvi gol na Mundijalu posvetiti odlazećem ekstremno desničarskom predsedniku Brazila...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.