Nastavićemo da gradimo Kuću fudbala

Izvor: Press, 25.Jun.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavićemo da gradimo Kuću fudbala

Posle povratka iz Južne Afrike, ministarka Samardžić-Marković najavljuje u intervjuu našem listu nastavak gradnje Kuće fudbala Da li fudbal zaslužuje ovolika državna ulaganja, imajući u vidu rezultate naših selekcija?- Ne mogu da kažem da je fudbal neuspešan, jer spadamo među one koji su se plasirali na Svetsko prvenstvo, što nimalo nije lako. Pitajte one >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji nisu otišli na Mundijal, koliko im je žao zbog toga. Mislim da su naši momci zaista igrali dobro. Nisu nas osramotili, a falilo nam je samo malo sportske sreće.
Koliko je finansijski opravdan potez da država uloži tri miliona evra u izgradnju Kuće fudbala u situaciji kad trofejniji nacionalni sportovi jedva preživljavaju?
- Nastavićemo da gradimo Kuću fudbala zato što je sramota da budemo među pet zemalja u svetu koje je nemaju. Mi savezima dajemo novac po kategorizaciji koju ne određuje Ministarstvo nego Sportski savez Srbije i trudimo se da sve svoje obaveze ispunimo.
Kako komentarišete ponašanje fudbalskih reprezentativaca, koji su noć pred utakmicu protiv Nemačke uslikani kako piju pivo i puše?
- Ja svakako ne odgovaram za ponašanje reprezentativaca.
Naravno da ne odgovarate, pitam vas kako to komentarišete.
- Ako je postojao stres, možda im je to bilo opuštanje. Svakako nisam neko ko zagovara pušenje, a još manje alkohol.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.