Napašćemo  Hrvatsku

Izvor: Politika, 19.Mar.2013, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napašćemo Hrvatsku

„Svesni smo koliko j protivnik jak, da je mnogo toga na njegovoj strani, ali mi jednostavno nemamo drugog izbora”, kaže napadač francuskog Nanta Filip Đorđević

Uoči fudbalskog dvoboja u Zagrebu između Hrvatske i Srbije, opšte je mišljenje da naša reprezentacija nema šta da izgubi dok bi, u slučaju pobede situacija u „A grupi” bi bila „zakomplikovana”. Pobeda bi našem timu vratila nadu da trka za odlazak u na „ >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Mundijal 2014” u Brazilu još uvek nije izgubljena.

Ono što je dobro je to da među našim igračima vlada potpun mir. Nema nervoze na njihovim licima, selektor Mihajlović pokušava na razne načine da razbije monotoniju a za šalu i dobru zabavu zadužen je ekonom Stanko Nikolić, poznatiji kao Lala.

Srpski fudbaleri su juče imali još dva treninga, doduše vremenski uslovi bili su daleko bolji nego prvog dana okupljanja, ali, kako se približava odlazak u Zagreb, u četvrtak pre podne, izvesno je da među našim igračima raste adrenalin. Doduše, kod onim mlađih nešto više. Filip Đorđević, napadač francuskog Nanta, ne krije da jedva čeka da istrči na „Maksimir”:

– Ne osećam neku veliku tenziju niti bilo kakav pritisak. Novinar su ti koji grade atmosferu, stvaraju pritisak. Među nama je mir, jer utakmica sa Hrvatskom je kao i svaka druga. Za Srbiju je dobro što je uloga favorita pripisana protivniku, bar na papiru, jer teren je nešto drugo. Iskreno, spremamo se da napadnemo Hrvatsku u Zagrebu.

O protivniku Đorđević govori biranim rečima:

– Hrvatska ima jak tim, odlične pojedince. Modrić je svakako mozak tima, njihov glavni organizator. Mandžukić jeste odličan napadač ali on mnogo zavisi od drugih, ako zatvorimo Modrića završićemo veliki deo posla.

Đorđević kaže da se ne plaši atmosfere u Zagrebu i da je domaćin pod mnogo većim pritiskom od nas:

– Jedna dobra strana je ta što Srbija u Zagreb odlazi sa mnogo manjim opterećenjem od rivala. Znamo kakva nas atmosfera čeka na „Maksimiru”, ali, Hrvati ne smeju sebi dozvoliti novi luksuz da naprave bilo kakav eksces jer će ih Fifa i Uefa drastično kazniti.

Zoran Tošić, fudbaler moskovskog CSKA, kaže da on i njegovi saigrači razmišljaju o svakom detalju koji može da im pomogne prekosutra:

– Hrvatska je i ranije imala odličan tim, bili su zaista jaki. Međutim na terenu se sve te stvari brzo zaborave, već posle prvog zvižduka sudije, krenuće borba pa ko bude bolji osvojiće bodove. Nama bod ništa ne znači u Zagrebu.

Bivši igrač Partizana je svestan da ih u Zagrebu čeka vruća atmosfera a na pitanje da li će duel sa Hrvatskom biti do sada njegov najvažniji u karijeri, bez dvoumljenja kaže, po malo u šali:

– Sigurno jedan od najvećih, ako pobedimo i dam dva gola sigurno najveći do sada.

Mnogi najavljuju žestoke okršaje na terenu. Srbija ima bolju odbranu od napada dok Hrvati imaju bolje napadače.

– Mislimo da je to velika šansa za Srbiju. Hrvatska odbrana je slabiji deo njihovog tima – naglašavaju naši reprezentativci željni novog dokazivanja.

Dragan Todorović

-----------------------------------------------------------

Mihajlović dobro raspoložen

Selektor je pose dobro obavljenog treninga krupnim koracima krenuo ka automobilu u društvu svog prvog operativca Tanjge, uputivši se negde ka gradu. Na pitanje da li je sve spremno, odlučno je odgovorio:

– Naravno, i to odavno. Nemam ni jednu dilemu.

Selektor je dao zadatak srpskim medijima da mu pomognu u izboru najboljeg tima.

– Čekam da mi do četvrtka svi zainteresovani novinari predaju listić da vidim ko će biti najbliži timu koji ću izvesti u Zagrebu i „Politika” je na potezu – ističe Mihajlović.

Razna nagađanja su uveliko počela. Mnogi se pitaju da li to Mihajlović sprema nešto posebno ili je to samo varka. Neke kolege smatraju da još uvek nije uobličio tim a potporu za tako nešto grade na tome da Šćepović i Marković još nisu spremni zbog povreda. Dilemu Stojković ili Brkić trebalo bi da razreši trener golmana Kocić. Nazire se da Rukavina ide uz desnu a Nastasić uz levu liniju, centralni bekovi Ivanović i Subotić, zadnji vezni Ignjovski koji će sigurno pokušati da zaustavi Modrića, pa Fejsa…

D. T.

objavljeno: 20.03.2013

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.