Najbolji padobranci takmiče se u Nišu, a najbolji od najboljih će na Svetsko prvenstvo

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2023, 15:29

Najbolji padobranci takmiče se u Nišu, a najbolji od najboljih će na Svetsko prvenstvo

Padobranci Vojske Srbije i različitih klubova iz zemlje i regiona, od petka, 4. avgusta, do nedelje, 6. avgusta, takmiče se u Nišu u “skoku na cilj”. Takmičenje je prilika da se oko 40 padobranaca izbori za svoje mesto u reprezentaciji i predstavlja Srbiju na Svetskom takmičenju septembra meseca u Italiji.

Oko 40 takmičara; foto: S. V. 69. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije u skokovima na cilj organizuje Vazduhoplovni savez Srbije, a domaćini su padobranski klub veterana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 63. padobranske brigade Arhistratig i klub Grunf iz Niša. Direktor takmičenja Vlado Jovčeski kaže da će Nišlije do nedelje na terenu Naissusa moći da vide skokove oko 40 takmičara.

Svi takmičari imaće po jedan skok u osam krugova, a biće i revijalnih skokova. Do nedelje, imaćemo ekipnog pobednika na državnom padobranskom prvenstvu, ali i najboljeg pojedinca. Nakon takmičenja, vrši se selekcija padobranaca prema kvalitetu i biće formirana reprezentacija Srbije koja će septembra učestvovati na Svetskom prvenstvu u Italiji - kaže Jovčeski.

U nedelju proglašenje pobednika; foto: S. V. U Niš su stigle dve padobranske ekipe Vojske Srbije Nebeske Vidre, aero-sportsko udruženje Jagodina 1938, aero-klub Naša krila iz Paraćina, Skajdajv iz Banja Luke, aero-klub Onogošt iz Nikšića, jedan predstavnik aero-kluba Kumanovo i Miks klub koji čine članvovi Ministarstva unutrašnjih poslova, aero-klubova Sinj, Tuzla i Naša krila, a takmičiće se i Vazduhoplovci Niša.

Ulaz na teren je iz Brzog Broda; foto: Padobranski klub "Arhistratig" Građani će njihove skokove moći da gledaju u petak, 4. avgusta, od 14 sati, u subotu, 5. avgusta, od 6 sati, a ostali termini biće usklađivani sa vremenskim prilikama. Ulaz na teren doskočišta na cilj je iz Brzog Broda, na uglu ulica Ljubomira Nedeljkovića i Mediana tri.

Otvaranju prvenstva prisustvovali su predstavnici ministarstva odbrane, generalštaba Vojske Srbije, Komande kopnene vojske, Komande 63. padobranske brigade i predstavnici Grada Niša, koji su takmičarima poželeli “plavo nebo i meko prizemljenje”.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.