NOVA DRAMA: Mesi i Di Marija spasli Argentinu u 118. minutu produžetka

Izvor: Kurir, 01.Jul.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA DRAMA: Mesi i Di Marija spasli Argentinu u 118. minutu produžetka

Fudbaleri Argentine savladali su Švajcarsku rezultatom 1:0 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Jedini gol na meču postigao je Di Marija u 118. minutu utakmice na asistenciju Mesija

SAO PAULO - Fudbaleri Argentine savladali su Švajcarsku rezultatom 1:0 u  osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu.

Gaučosi su do četvrtfinala stigli tek posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << produžetaka, golom Anhela di Marije u 118. minutu. Njemu je asistirao kapiten Argentine Lionel Mesi. Samo minut kasnije Švajcarska je mogla do izjednačenja, ali Džemaili nije imao sreće pošto posle kornera Rodrigeza pogađa samo stativu, a zatim nespretno šale loptu u gol-aut.

Argentinu u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa Belgijom koja je takođe posle produžetaka savladala selekciju SAD sa 2:1.

To je bio sedmi međusobni duel reprezentacija Argentine i Švajcarske. Gaučosi i dalje ne znaju za poraz protiv Švajcaraca, s obzirom na to da su, do sada, upisali pet pobeda uz dva remija.

TOK MEČA

Slightly nervous #switzerland pic.twitter.com/G7xh7s6G6q

19.48 - Igraće se produžeci

Posle regularnih 90 minuta igre nije bilo golova. To znači da ćemo po četvrti put na Mundijalu u Brazilu gledati produžetke.

19.44 (90.) - Roho seče kontru

Potencijalono opasan kontranapad Švajcarske grubim prekršajem zaustavlja Roho i dobija žuti karton.

19.43 (89.) - Mesi pravi lom u odbrani

Ponovo je Mesi bio u nezadrživom prodoru, na kraju je pokušao da asistira, ali odbrana Švajcarske još jednom interveniše u poslednjem trenutku.

19.39 (85.) - Ređaju se neprecizni udarci

Argentinci konstantno napadaju, ali se njihovi napadi uglavnom završavaju nepreciznim udarcima. S druge strane Švajcarci gotovo i ne prelaze na protivničku polovinu terena.

19.32 (78.) - Mesi još jednom preti

Defanzivci Švajcarske sve teže izlaze na kraj sa naletima Gaučosa. Mesi je sjajno prošao i šutirao, ali je golman Benaljo opet bio uspešniji, a odbrana izbacuje loptu u korner.

This is it, c'mon #switzerland pic.twitter.com/QU3oqbEqSF

II poluvreme

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.