NIŠTA OD DEBIJA: Posle Embida Francuzi dobili još jedan zvučan otkaz

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 09:23

NIŠTA OD DEBIJA: Posle Embida Francuzi dobili još jedan zvučan otkaz

Ne da mu se da zaigra za nacionalni tim.

Košarkaš Anadolu Efesa Rodrig Bobua neće igrati za Francusku na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Bobua (35) je u Efes stigao 2018. iz Baskonije, a nedavno je produžio ugovor sa turskim klubom do juna naredne godine. On je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 10,8 poena.

Bobua je sa Efesom dva puta osvojio Evroligu, tri puta je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio šampion Turske i jednom je stigao do trofeja u nacionalnom kupu. Ekip podseća da košarkaš Efesa nije igrao za Francusku na Olimpijskim igrama u Tokiju, a očekivalo se da predvodi "trikolore" na SP, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Bobua je nedavno najavio da bi mogao da prvi put u karijeri igra za selekciju Francuske, pošto mu jedino nedostaje medalja sa velikih takmičenja sa nacionalnim timom. Međutim, košarkaš Efesa je zbog naporne sezone,tokom koje je u finišu bio povređen, odlučio da ne igra za Francusku.

On je pre Efesa igrao za Baskoniju, Strazbur, Le Man, Šarlroa, Dalas i Šole. Francuska će na SP igrati u grupi H sa Kanadom, Letonijom i Libanom.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Turska,   Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.