Murić pokidao ACL u poslednjem meču sezone

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 08:41

Murić pokidao ACL u poslednjem meču sezone

Slovenački košarkaš Edu Murić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo.

Košarkaš Cedevita Olimpije pokidao je prednji ukršteni ligament (ACL) u poslednjem meču sezone.

Muriću je koleno stradalo u finalu slovenačkog plej-ofa, u kojem je COL ubedljivo savladala Helios Domžale 99:71, za 3-1 u seriji.

Imao je četiri poena i dve asistencije za 12 minuta na parketu, pre nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se povredio u finišu prvog poluvremena.

"Situacija je daleko od dobre, koleno mi se izvrnulo. Jako je težak izazov ispred mene, ali se ne plašim, to je sve deo života. Uradiću sve da se na teren vratim jači nego pre povrede. Ostaću pozitivan uprkos svemu. Ne razmišljam o budućnosti, sada mi je jedina želja da se oporavim od povrede. Počeću sa rehabilitacijom čim to bude moguće. Jako je teško razmišljati o svemu jer se sezona upravo završila", rekao je Murić.

Murića čeka najmanje šest meseci pauze.

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Slovenija igra grupnu fazu u Japanu kao deo Grupe F sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim ostrvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.