Mundijal je magnet za prostituciju i drogu

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mundijal je magnet za prostituciju i drogu

Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će biti održano od 11. juna do 11. jula u Južnoj Africi može da dovede do porasta trgovine drogom i prostitucije ako se nešto ne učini, pokazala je studija objavljena u sredu.

- Sve ukazuje na to da će problemi postati jako izražen u gradovima domaćinima Svetskog prvenstva - rekla je Virdžinija Tili, istraživač i jedan od autora studije koju je naručilo državno tužilaštvo Južne Afrike, prenosi Beta.

Stotine hiljada ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na jednom mestu u određenom vremenskom periodu su "magnet za kriminalce".

- Potražnja za seksom i drugom uvek dostiže vrhunac za vreme velikih događaja - rekla je Tilijeva.

Studija je pozvala na "akciju na svim frontovima" i podsetila da je Južna Afrika trenutno i ciljna zemlja i usputna stanica za trgovinu ljudima.

Glavni gradovi domaćini, uključujući i Kejptaun, Durban, Johanesburg i Port Elizabet, već su omiljena okupljališta turista koji traže devojčice stare između 10 i 14 godina. Dečaci u istom uzrastu uglavnom se koriste u mrežama trgovaca drogom....

Vest u celini možete pročitati na sajtu sportal.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.