Miško ne veruje u ovu opciju  - Prvi favorit NEĆE BITI novi selektor Srbije!?

Izvor: Sportske.net, 15.Sep.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miško ne veruje u ovu opciju - Prvi favorit NEĆE BITI novi selektor Srbije!?

Pa, ko onda umesto Saleta Đorđevića?

I pre nego što je sada već bivši selektor ''Orlova'' Aleksandar Đorđević obelodanio svoju odluku o napuštanju pomenute pozicije posle neuspeha na Svetskom prvenstvu, počele su medijske spekulacije o njegovom potencijalnom nasledniku.

Sada, kada je izvesno da će do promene selektora zaista doći, te spekulacije su još intenzivnije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Svoj stav je danas na tu temu izneo i vodeći ovdašnji menadžer Miško Ražnatović, koji sumnja da će se obistiniti najave po kojima bi Igor Kokoškov trebalo da nasledi Đorđevića na klupi ''Orlova''.

Gostujući na RTS-u, Ražnatović je naglasio da su šanse za to minimalne. Naime, novi selektor bi zvaničan debi imao u februaru, na početku kvaifikacija za Evropsko prvenstvo, dakle u jeku i evroligaške i NBA sezone, gde je Kokoškov angažovan u stručnom štabu Sakramento Kingsa.

Tek tokom narednog leta, u julu sledeće godine, igraće se kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Mislim da Kokoškov nije kandidat, 99% sam siguran i verujem da NBA liga ne dozvoljava da treneri, prvi ili pomoćni, odsustvuju iz tih razloga.







Našu reprezentaciju u prozorima mora da vodi neko ko ne vodi tim u Evroligi ili NBA, pošto se ta takmičenja igraju za vreme FIBA prozora.

Manevarski prostor je sužen, neozbiljno je za bilo koju organizaciju da u februarskim prozorima vodi jedan trener, pa kvalifikacioni turnir i Olimpijske igre drugi, pa da se u novembru vrati onaj prvi...",
objašnjava Ražnatović.

Zanimljivo razmišljanje, ali zašto ne bi neko od članova stručnog štaba koji bi Kokoškov eventualno oformio, vodio reprezentaciju u februarskim mečevima?

Ali, ako se to pokaže kao nepremostiva prepreka, onda će čelnici KSS morati datraže neke druge kandidate. Osim o Kokoškovu, ovih dana se spekuliše i o Saši Obradoviću, pa i o Aleksandru Džikiću...

Ko zna, možda i neki stranac uđe u ovu trku...

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.