Sramotna FIFA: Ipak ništa od minuta ćutanja za Sinišu Mihajlovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2022, 14:44

Sramotna FIFA: Ipak ništa od minuta ćutanja za Sinišu Mihajlovića

Finale Svetskog prvenstva u fudbalu između Argentine i Francuske neće početi minutom ćutanja za preminulog Sinišu Mihajlovića.

Iako je najavljivano, od toga neće biti ništa potvrdio je visoki funkcioner FIFA Arsen Venger.

Trebalo je da pred početak najveće fudbalske utakmice godine čitav "Lusail" na 60 sekudni zanemi pre nego što se lopta zakotrlja između "gaučosa" i "trikolora", kao i u utakmici za treće mesto između Hrvatske i Maroka. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do toga neće doći.

Kako je rekao Venger, Mihajloviću je već ukazana čast kada su legende Mundijala održale minut ćutanja.

Siniša Mihajlović je preminuo u 53. godini života nakon duge borbe sa leukemijom.

Sahrana će se održati u ponedeljak u Rimu, a upravo je u Italiji ostvario najveće uspehe u svetu fudbala, pa i privatnom gde je formirao porodicu.

Sedorf se oprostio od Mihajlovića: Bio si ratnik u najtežoj borbi

Bivši holandski reprezentativac Klarens Sedorf oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je odlazak nekadašnjeg srpskog fudbalera i trenera ostavio duboku prazninu u životu.

"Poslednji zvižduk tvoje utakmice paralizovao me najmanje sat vremena. Sve se odvija tako brzo i skoro svi ljudi su srećni i žive san dok traje Svetsko prvenstvo. Tvoj odlazak je ostavio prazninu dok duboko razmišljamo o životu", napisao je Sedorf na Instagramu.

On je priznao da je izgubio velikog prijatelja.

"Bio si ratnik i u najtežoj borbi. Potvrdio si mi koliko se isplati boriti se za ono što voliš. Voleo si život i otišao si bez kajanja. Opraštam se od tebe moj prijatelju sa ogromnim poštovanjem i ljubavlju. Sada će mir da bude sa tobom, možeš zauvek da u njemu počivaš. Hvala ti na svemu dragi Siniša, saučešće tvojoj porodici", zaključio je Sedorf.

UEFA se oprostila od Mihajlovića: Preminuo junak koji je Zvezdi doneo titulu

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je na svom zvaničnom sajtu tekst, koji je posvećen legendarnom srpskom igraču i treneru Siniši Mihajloviću, koji je preminuo juče u Rimu.

U tekstu, koji nosi naslov "Preminuo junak koji je Zvezdi doneo evropsku titulu", UEFA je iznela niz pohvala na bivšeg fudbalera "crveno-belih".

"Mihajlović, koji je izgubio dugu bitku sa leukemijom, bio je ključni fudbaler beogradskog kluba u pohodu na titulu Kupa evropskih šampiona u sezoni 1990/1991. Specijalista za slobodne udarce koga su se protivnici plašili zbog njegove snažne levice bio je borben i pođednako vešt u odbranili ili na sredini terena. On je pomogao talentovanoj ekipi da donese evropski trofej", navodi UEFA.

UEFA podseća da je Mihajlović bio inspiracija saigračima u polufinalu KEŠ-a protiv Bajerna, a onda je u finalu u Bariju pogodio sa bele tačke za istorijskih uspeh Crvene zvezde.

UEFA je potom nastavio igračku karijeru u Italiji gde je igrao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter.

"Od 1991. do 2003. godine igrao je za reprezentaciju Jugoslavije, a penzionisao se 2006. i odmah je počeo trenersku karijeru kao pomoćnik u Interu, a onda je trenirao Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino. Mihajlović je tokom 2012. i 2013. bio selektor Srbije On se 2019. vratio u Bolonju, a u ovom klubu dobio je otkaz u septembru zbog loših rezultata u Seriji A", navela je UEFA.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesi obradovao navijače: Spreman sam za finale; Skaloni: Ovo je meč za sva vremena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2022

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi objavio je da na društvenim mrežama da je spreman za sutrašnje finale Svetskog prvenstva u Kataru protiv Francuske...Mesi je propustio jučerašnji trening, pošto je imao problema sa lakšom povredom bedrenog mišića leve noge...Kapiten Argentine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Minut ćutanja za Sinišu Mihajlovića na finalu Svetskog prvenstva

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2022

  Finale Svetskog prvenstva u Kataru, kao i meč za treće mesto počeće minutom ćutanja u znak sećanja na legendarnog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića, potvrdio je danas direktor Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za razvoj fudbala Arsen Venger. Mihajlović je preminuo...

Nastavak na Vostok.rs...

Modrić: Nadali smo se da će se Siniša Mihajlović izboriti sa bolešću

Izvor: Danas, 17.Dec.2022

Kapiten i najbolji igrač Hrvatske Luka Modrić izjavio je da je prerana smrt Siniše Mihajlovića šokirala celu reprezentaciju dan uoči meča za bronzanu medalju na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Maroka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.