Milorad Mažić i zvanično na spisku sudija za Mundijal

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Mažić i zvanično na spisku sudija za Mundijal

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić zvanično je danas imenovan za arbitra na Svetskom prvenstvu u Rusiji, saopšteno je iz Međunarodne fudbalske federacije.

Međunarodna fudbalska federacija je saopštila spisak 36 sudija koji će deliti pravdu na mečevima na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Među njima je i Milorad Mažić, dok su među >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pomoćnicima, kojih je na spisku 63, Mažićevi stalni saradnici Dalibor Đurđević i Milovan Ristić.

Od evrospkih sudija na spisku su se našla desetorica arbitara. Pored Milorada Mažića, tu su Nemac Feliks Brih, Turčin Čenejt Čakir, Rus Sergej Karašev, Holanđanin Bjorn Kujpers, Poljak Simon Marsinjak, Španac Migel Lahoz, Italijan Đanluka Roki, Slovenac Damir Skomina i Francuz Klemen Turpan.

Prvi put od 1938. na spisku sudija nema arbitara iz Engleske.

Milorad Mažić je elitni UEFA sudija od 2012, a od tada je sudio na kvalifikacionim mečevima za Evropsko i Svetsko prvenstvo, Mundijal 2014, Evropsko prvenstvo 2016, kao i mečeve Lige Evrope i Lige šampiona.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.