Miljan Munja - zvezda brejkdensa iz Pirota

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miljan Munja - zvezda brejkdensa iz Pirota

Kad Miljan „Munja" Rančić (17), državni prvak u brejkdensu, sa svojom ekipom „B-force crew” izađe na ulice Pirota, za samo nekoliko minuta oko sebe okupi bar desetine sugrađana. Vratolomije koje se drugi ne usuđuju ni da zamisle, Miljan izvede u sekundi, ali najbolje ipak čuva za Svetsko prvenstvo u Austriji, gde će u oktobru predstavljati Srbiju.

Ko god vidi kako mladi brejkdenser igra dubeći na glavi ili poput vrhunskih gimnastičara izvodi čudesne pokrete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok stoji na jednoj ruci, neizbežno upita kako je to moguće.

- Svakodnevnom vežbom i neizmernom ljubavlju. Brejkdens nije sport i nije hobi, to je način života. Igrate kad god i gde god stignete. I nikad vam nije dosta - priča Miljan za list "24 sata".

To se vidi i po njegovim fotografijama. Miljanova putovanja ne mogu da prođu bez brejkdensa, a turisti koji imaju sreće da se na istom mestu zadese s njim, vraćaju se s nezaboravnim pričama.

- Skokovi tik pored mora, dubenje na glavi na ivici visoke stene ili brejkovanje na srpski način pred strancima, za mene su uvek poseban izazov. Nikad ne uzimam novac, dovoljan je aplauz i osmeh oduševljenja - skroman je najbolji srpski brejkdenser.

Opširnije u štampanom izdanju i na sajtu "24 sata".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.