Milici Mandić bronza u Koreji

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Maj.2012, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milici Mandić bronza u Koreji

U bogatu riznicu medalja, najuspešnija srpska takmičarka u istoriji tekvondoa kod nas, Milica Mandić, dodala je bronzu osvojenu na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Koreji.
Trećeplasirana na Svetskom šampionatu prošle godine i ove je nastavila seriju uspeha osvajanjem bronze. Iako je van zenita forme koja se tempira za Olimpijske igre u Londonu, uzdanica Tekvondo kluba Galeb popela se na pobedničko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << postolje u kolevci ovog sporta.
Na putu ka polufinalu Mandićeva je savladala dve rivalke.
U prvom kolu savladala je Ruskinju 12:9, a u narednom slavila je protiv Meksikanke 1:0. U polufinalu je izgubila protiv Francuskinje Ane Karoline Graf 3:1, svetske, evropske i sad i univerzitetske svetske šampionke – objasnio je Dragan Jović, trener Mandićeve koji je sa našom olimpijkom u Koreji.
Na šampionatu se takmiči 580 boraca iz 50 zemalja, a za one koji su došli do pobedničkog postolja, rezultat ima još veći značaj. Postolje se boduje za svetsku rang listu na osnovu koje će se praviti i lista nosilaca na Olimpijskim igrama u Londonu.
Trener Jović i Milica su zato odlučili da se takmiče u težinskoj diviziji preko 73 kilograma, zbog olimpijske kategorije (+67kg) koja donosi pun fond bodova, za razliku od prirodne Miličine kategorije (do 73kg), gde bi dobila samo polovinu bodova.
Kao svaki sportista, Milica je žalila za zlatom.
Znam da je ovo test turnir, osvojila sam medalju, ali, ipak sam malo razočarana što nisam stigla do zlata. Ovo je bila odlična prilika da u veoma jakoj konkurenciji vidim šta još nedostaje i šta može da se popravi do olimpijskog turnira. Nadam se da ću da budem potpuno spremna za London – objasnila je Mandićeva. – Ponosna sam što se naša zastava vijorila na jarbolu. Poslednjih pet šest godina ni jednom se nismo vratili bez medalje sa najvećih šampionata i zato se nadam da će tako da bude ponovo i u Engleskoj.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.