Mile Jedinak, novi heroj Australije

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mile Jedinak, novi heroj Australije

Junak u pobedi nad Hondurasom rekao je danas da je jedino važno da se njegova reprezentacija plasirala na Svetsko prvenstvo.

"Završili smo posao i samo je to važno. Svetsko prvenstvo sledeće godine će biti veliko", rekao je Jedinak posle pobede u revanšu u Sidneju.

Posle remija bez golova u Hondurasu, Jedinak je dao sva tri gola u pobedi Australije sa 3:1 u revanšu baraža, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od čega dva iz penala.

"Izvešću ih sve. Nije važno ko postiže pogotke, samo sam srećan što je lopta završila u mreži", kazao je Jedinak.

Selektor Australije Angelos Postekoglu rekao je da je njegov tim zasluženo otišao na Mundijal.

"Ovo smo zaslužili, nije bila ni sreća ni slučajnost. Igrači su verovali od početka do kraja i učinili me ponosnim", rekao je Postekoglu.

Sa njim se složio veteran Mark Milgan.

"Ova grupa je prošla mnogo toga i zaista zaslužila plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Milgan.

Selektor Hondurasa Horhe Luis Pinto rekao je da arbitar Nestor Pitana nije trebalo da dosudi prvi penal za protivnika.

"Australija je bila jaka i agresivna, i vršila je pritisak na nas. Prvo poluvreme je bilo uravnoteženo, a u drugom... Poveli su, a onda penal, kod kog je naš igrač igrao rukom, ali nenamerno", rekao je Pinto.

Australija je pretposlednja reprezentacija koja je izborila plasman na Svetsko prvenstvo.

Poslednji učesnik biće poznat sutra, kada će se u Limi sastati Peru i Novi Zeland. Prva utakmica završena je bez golova, a od ishoda tog duela zavisiće i pozicija naše reprezentacije u šeširima pred žreb. Ukoliko Novi Zeland slavi Srbija će biti u trećem šeširu, u suprotnom "Orlovi" će se naći u četvrtom.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Mile junak "kengura": Svetsko će biti veliko

Izvor: B92, 16.Nov.2017, 11:12

Junak u pobedi Australije nad Hondurasom Mile Jedinak rekao je danas da je jedino važno da se njegova reprezentacija plasirala na Svetsko prvenstvo..."Završili smo posao i samo je to važno. Svetsko prvenstvo sledeće godine će biti veliko", rekao je Jedinak posle pobede u revanšu u Sidneju...Posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.