Mihajlović: Ostajem, ali...

Izvor: RTS, 17.Apr.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ostajem, ali...

Siniša Mihajlović želi da ostane u Sampdoriji, ukoliko bude mogao da utiče na transfer politiku kluba. Poštovanje protivnika je od presudne važnosti u sportu. To je trebalo da zna i ovaj švedski fudbaler. Mesi se štedi za Mundijal? Vlada pomaže Beogradskom maratonu. Blohin napustio kijevski Dinamo. Zvezda igra na otvaranju stadionu "bratskog" Spartaka.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.   >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

13.15 - Trener Sampdorije Siniša Mihajlović spreman je da ostane na klupi tog tima, ali uz određene uslove. Kako prenosi Tutosport, Mihajlović želi da obnovi ugovor sa Đenovljanima, ali i da se najviše pita o transferima u letnjem prelaznom roku, poput menadžera u Premijer ligi. Uz to, srpski trener zahteva od kluba da zadrži dva igrača koji se nalaze na pozajmicama, Manola Gabijadinija iz Juventusa i Maksija Lopeza iz Katanije. Mihajlović je Sampdoriju preuzeo u novembru prošle godine, ekipu je sa pretposlednjeg mesta na tabeli Serije A doveo do sredine tabele i čak je imao priliku za plasman u evropska takmičenja. Trenutno se tim iz Đenove nalazi na 12. mestu na tabeli Serije A sa 41 bodom.

12.32 - Viši sud Turske odbacio je žalbu predsednika Fenerbahčea, potvrdivši tako presudu za nameštanje fudbalskih utakmica. Predsednik Aziz Jildirim osuđen je jula 2012. godine na šest godina i tri meseca u zatvoru zbog nameštanja utakmica, pokušaja uticanja na ishode mečeva i vođenja kriminalne bande. U zatvoru je proveo godinu dana, ali je pušten do izricanja presude. Pošto je Viši sud odbacio žalbu, očekuje se da će se Jildirim vratiti u zatvor da odsluži ostatak kazne, ali i da će morati da podnese ostavku na mesto predsednika. On je, međutim, već počeo da piše žalbu vrhovnom sudu, tražeći novo suđenje. Fenerbahče je zbog ovog skandala isključen iz Lige Evropa i zabranjeno mu je učešće u Ligi šampiona sledeće sezone.

12.00 - Kako prenosi agencija Itar-Tas, beogradska Crvena zvezda igraće sa moskovskim Spartakom prilikom otvaranja novog stadiona. „Dobili smo poziv od Spartaka da igramo na prvom meču, i prihvatili smo" rekao je generalni sekretar kluba sa Marakane Miodrag Zečević. Otvaranje novog stadiona Spartaka zakazano je za 24. jul ove godine, međutim ostaje pitanje da li će susreta zaista i biti zbog kalendara kvalifikacija za evropska takmičenja.

11.35 - Trener Dinama iz Kijeva, legendarni Ukrajinac Oleg Blohin, podneo je ostavku na tu funkciju zbog poraza kod kuće od Šahtjora iz Donjecka u prvenstvu Ukrajine. Šahtjor je slavio sa 2:0, a dvostruki strelac bio je Luiz Adrijano. Ekipa kijevskog Dinama, sedam kola pre kraja, ima isto toliko bodova manje od Šahtjora i Dnjepra koji dele prvo mesto na tabeli. Predsednik Dinama Igor Surkis prihvatio je Blohinovu ostavku zbog serije loših rezultata.

11.25 - Riki Hikman, bek Makabija iz Tel Aviva, najkorisniji je igrač prvih četvrtfinalnih mečeva Evrolige. Amerikanac, koji je nosio „ponos Izraela" do pobede u Milanu, imao je indeks korisnosti 36. Hikman je ubeležio 26 poena, četiri skoka, tri asistencije i deset iznuđenih faulova. Odmah iza njega bio je Rudi Fernandes, koji je u ubedljivoj pobedu Reala nad Olimpijakosom imao 20 poena, šest skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i osam iznuđenih faulova (indeks 34).

11.05 - Trener Reala Karlo Anćeloti smatra da su Madriđani zahvaljujući sjajnoj timskoj igri došli do trofeja u Kupu kralja i da je izostanak Kristijana Ronalda dodatno motivisao ekipu. "Kada pobedite Barselonu, važno je da znate da je to zbog odlične timske igre. Pokazali smo da smo čvrsta i kompaktna ekipa. Svi igrači su bili dobri, a izostanak Ronalda ih je još više motivisao", rekao je Anćeloti za klupski sajt. Italijanskom stručnjaku to je prvi trofej u Realu otkako je letos došao u Madrid. "Veoma sam srećan zbog pehara. Igrali smo kvalitetno tokom celog meča. Drago mi je što smo doneli radost navijačima. Izašli smo jači iz ove utakmice i ovakva pobeda može da nam pomogne u završnici Primere i Lige šampiona. Ceo meč smo igrali kao što smo i zamislili, bili smo bolji od Barselone".

10.50 - Ministarstvo omladine i sporta Srbije saopštilo je da će sa sedam miliona dinara pomoći organizaciju ovogodišnjeg Beogradskog maratona. Ugovor o pomoći potpisali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević. "Svi znaju koliko je maraton potreban Beogradu i šta on znači za naš grad. Važan je sa aspekta edukacije, jer decu i roditelje uči koliko je važno baviti se rekreacijom, a njegov turistički značaj je od ogromnog značaja, jer svetu naš grad i zemlju pokazuje u najboljem svetlu", navode se Udovičićeve reči u saopštenju.

10.35 - Trener Barselone Herardo Martino izvinio se navijačima tog kluba zbog poraza od madridskog Reala u finalu španskog Kupa kralja. "Veoma mi je žao zbog poraza i hoću da se izvinim ljudima koji nas podržavaju. Pred ovim timom je dug put i verujem da će napraviti mnogo toga dobrog. Ne mogu da zamislim bolniji poraz od ovog, međutim, ne verujem da moja budućnost u klubu zavisi od sinoćnjeg finala. Moramo sada zajedno da pronađemo snagu da krenemo dalje", rekao je Martino za klupski sajt. "Baš sam tužan i znam da smo ostali dužni navijačima. Ipak, ovakvi porazi se dešavaju u fudbalu. čestitam Realu na pobedi. Pokušali smo da pružimo najbolju partiju, ali nešto je nedostajalo. čak i kad smo kontrolisali loptu, Real nam je opasno pretio iz kontranapada".

10.10 - Veliki rivali ne znači i neprijatelji. Kristijano Ronaldo uslikan je sinoć kako teši Lionela Mesija nakon poraza Barselone od Real Madrida u finalu Kupa Kralja...

09.50 - Jedna od prvih stvari koje te nauče, u bilo kom sportu, jeste da nikad ne dozvoliš sebi da ponižavaš protivnika koga si već pobedio. Tu lekciju nije naučio Jan Gunar Soli, fudbaler švedskog Hamarbija, koji je u ubedljivoj pobedi svog tima nad Degerforsom (5:0) odlučio da se "našali". Sa pravom je dobio žuti karton...

09.25 - Vlasnik Milvoki Baksa Herb Kol objavio je da je prodao klub investitorima iz Njujorka, i da mu je jedini uslov bio da taj košarkaški klub ostane u svom gradu. Nekadašnji senator SAD predao je Bakse u ruke funkcionerima investitorskih firmi Marku Lasriju i Vesliju Edensu za oko 550 miliona dolara. Dogovor će stupiti na snagu kada ga odobri liga. "Prišao sam trenutku u svom životu kada treba da razmišljam o nasleđivanju", rekao je 79-godišnji Kol samo nekoliko sati pre nego što je njegov tim trebalo da igra poslednju utakmicu u katastrofalnoj sezoni.

09.00 - Lionel Mesi ne igra dovoljno dobro u poslednje vreme, i to je činjenica. I to nema nikakve veze sa činjenicom da nas je sjajni Argentinac "razmazio" svojim vanzemaljskim partijama u prošlosti. Pojedini mediji spekulišu da je Mesi mislima već u Brazilu, i da se štedi za izazove na prvenstvu sveta. Ovaj video, koji pokazuje njegovu indolentnost na treningu, možda govori tome u prilog...
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Edin Džeko prevaren?

Izvor: RTS, 17.Apr.2014

Edin Džeko kupio zgradu u Sarajevu, oko čijeg vlasništva se vodi spor. Sud, ipak, uknjižio nekretninu na bosanskog fudbalera. Siniša Mihajlović želi da ostane u Sampdoriji, ukoliko bude mogao da utiče na transfer politiku kluba. Poštovanje protivnika je od presudne važnosti u sportu. To je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.