Micić ne ide na Mundobasket!

Izvor: B92, 11.Avg.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micić ne ide na Mundobasket!

Mladi plejmejker Vasilije Micić ne konkuriše više za sastav reprezentacije Srbije koji će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Micić je zbog problema sa kolenom, sa kojim je započeo pripreme, bio primoran da posle turnira u Pou napusti ekipu.

Posle Vladimira Lučića, Nemanje Dangubića i Ognjena Kuzmića, Micić je četvrti igrač koji neće moći da nastavi trenažni proces zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravstvenih problema sa kojima je došao u reprezentaciju.

Problemi sa kolenom bili su jači od Micićeve želje da se bori za mesto u timu. Još pre desetak dana, kada je bio u Minhenu na potpisivanju ugovora i pregledima, lekarska komisija Bajerna je ustanovila prisustvo tečnosti u operisanom kolenu i tražili su da Micić pristupi rehabilitaciji. Radili smo sve u dogovoru sa njegovim novim klubom i trenerom Pešićem, nismo ga opterećivali i Vasa je propustio utakmice turnira u Trstu”, istakao je selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević.

Prema Đorđevićevim rečima, Micić je sam insistirao da pomogne ekipi.

Zbog nedostatka igrača u bekovskoj liniji, odsustva Teodosića i Nedovića, Micić je lično insistirao da učestvuje na turniru u Pou i pomogne ekipi. Nažalost, na njega više ne možemo da računamo za Svetski kup. Zdravlje igrača je u svakom slučaju na prvom mestu, pogotovo što se radi o mladom talentovanom momku, pred kojim je lepa budućnost. Imao je odličan pristup i odnos prema radu. Na njega ćemo najozbiljnije računati u sledećim reprezentativnim akcijama”, naglasio je Đorđević.

Svetsko prvenstvo u Španiji igra se od 31. avgusta do 14. septembra, a naša reprezentacija će igrati u grupi A sa domaćinom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.