Mažić sa orlovima u Rusiji!!

Izvor: Mondo, 16.Nov.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mažić sa "orlovima" u Rusiji!!

Najbolji srpski sudija gotovo sigurno će posle Brazila 2014. da učestvuje i na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

U petak će se u Cirihu održati sastanak Sudijskog odbora FIFA na kojem će biti utvrđena lista arbitara za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Kako porenosi ruski sportski portal "sport-ekspres", pomenuta lista >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biće vrlo blizu i konačnoj.

Iz Evrope će se na spisku naći devet sudija, a među njima je i Milorad Mažić, cenjeni srpski arbitar, čiji se rad očigledno najmanje vrednuje u domovini.

Pored Mažića, priliku da putuju u Rusiju gotovo sigurno će dobiti Cunajt Čakir (Turska), Bjern Kujpers (Holandija), Feliks Brih (Nemačka), Đanluka Roki (Italija), Simon Marsinjak (Poljska), Damir Skomina (Slovenija), Jonas Erikson (Švedska) i Antonio Migel Mateu Laos (Španija).

Rusi pišu i da će njihov sudija Sergej Karasev u najboljem slučaju biti među rezervama, jer se na međunarodnoj sceni nije pokazao u najboljem svetlu.

Masimo Busaka i Pjerluiđi Kolina, ljudi zaduženi za sudijska pitanja u FIFA, planiraju da rezervne arbitre koriste i kao videosudije, ali će o tome tek da se odlučuje,

Poslednji put našu zemlju na jednom Mundijalu predstavljali su fudbaleri i sudija 1990. godine u Italiji. S obzirom na to da su "plavi" izborili plasman u četvrtfinale, Zoranu Petroviću, koji je dotadašnji deo turnira prošao sa najvišim ocenama, nije dozvoljeno da nastavi učešće na Mundijalu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mažić među devet odabranih

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić verovatno će biti zauzet sledećeg leta pošto je gotovo izvesno da će ga FIFA delegirati da vodi utakmice na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na kom će učestvovati i naša reprezentacija...Kako piše ruski Sportekspres devet arbitara iz Evrope će biti izabrano...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.