Maroko prvi put u četvrtfinalu SP, pobeda protiv Španije posle jedanaesteraca

Izvor: Beta, 06.Dec.2022, 20:35

Maroko prvi put u četvrtfinalu SP, pobeda protiv Španije posle jedanaesteraca

Fudbalska reprezentacija Maroka plasirala se večeras u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle izvodjenja jedanaesteraca pobedila Španiju sa 3:0, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 0:0.Golove za Maroko postigli su Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziješ i Ašfraf Hakimi, dok je penal Badra Benuna odbranio španski golman Unaj Simon.U ekipi Španije Pablo Sarabija je u prvoj seriji pogodio stativu, dok je Karlosu Soleru i Serhiju Buskecu penale odbranio golman Jasin Bunu.Španija je imala više loptu, ali je Maroko u prvom delu imao bolje šanse. Prva prilika vidjena je u 12. minutu, kada je iz slobodnog udarca Hakimi šutirao preko gola.U 26. minutu Feran Tores dodao je do Gavija koji je pogodio prečku, a u nastavku akcije šut Toresa blokirao je Sofijan Amrabat, ali je napad prekinut pošto je bio ofsajd.Minut kasnije Marko Asensio je posle prodora po levoj strani pogodio spoljni deo mreže.U 33. minutu sa 20-ak metara pokušao je Nusair Mazraui, a golman Simon odbranio, dok je u 43. minutu Najef Agerd glavom poslao loptu preko gola, na centaršut Sofijana Bufala.Prvu priliku u nastavku imao je Dani Olmo, u 55. minutu, kada je odbranio golman Bunu.Španija je u nastavku držala loptu ali nije bilo prilike sve do 82. ...
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maroko prvi put u četvrtfinalu SP, pobeda protiv Španije posle jedanaesteraca

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2022

Fudbalska reprezentacija Maroka plasirala se večeras u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Španiju sa 3:0, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 0:0.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.