Marjanović: Očekujemo medalju na SP

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Nov.2013, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović: Očekujemo medalju na SP

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović istakao je da su srpske reprezentativke spremne da na predstojećem Svetskom prvenstvu naprave korak više u odnosu na prošlogodišnje prvenstvo Evrope, kada su osvojile četvrto mesto.
Srbija ima sve preduslove da uđe u anale ovog sporta. Optimista sam i verujem da će devojke na terenu učiniti sve što mogu, što mi od njih ustvari i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << očekujemo i da će to biti dovoljno da dođemo do medalje – rekao je Marjanović na konferenciji za medije u hotelu Balkan posle potpisivanja ugovora o sponzorstvu između RSS i kompanije „Lasta”.
Ugovor su potpisali generalni sekretar RSS Božidar Đurković i generalni direktor „Laste” Velibor Sovrovović, a na konferenciji za medije bio je i odlazeći predsednik Vaterpolo saveza Srbije i predsednik Nadzornog odbora „Laste” Zoran Babić .
Ne radujem se što Babić više nije na čelu Vaterpolo saveza Srbije, ali podržavam taj ‘mejn strim’ u našem društvu – dodao je Marjanović.
Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je da je sve spremno za početak Svetskog prvenstva.
Sada, osam dana pre početka, mogu da kažem da je sve spremno za početak takmičenja. Verujem da ćemo i ovo Svetsko prvenstvo odraditi kako se od nas očekuje – rekao je Đurković novinarima u Beogradu.
Na pitanje kakvo je interesovanje za predstojeće takmičenje, Đurković je odgovorio:
Za sada ide solidno prodaja karata, naročito u Nišu i Novom Sadu, nešto slabije u Beogradu. Mislim da ćemo uspeti da nadmašimo broj prodatih ulaznica i broj gledalaca sa prošlog takmičenja.
Šampionat sveta održaće se od 6. do 22. decembra u Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu, a rukometašice Srbije igraće u B grupi u Nišu zajedno sa Danskom, Brazilom, Japanom, Kinom i Alžirom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.